Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Sunde-kaptein: Ole Soma Hjelle feirer seieren borte mot Dirdal i sesongens nest siste kamp. Foto: Privat

Håper på heftige lokaloppgjør: – Vi vil sette dem på plass

– Sunde skal til «træije», sier Mats Haugland, en av elleve randabergbuer på Sunde IL. Laget rykket nylig opp til 4. divisjon. Der håper de på nye, heftige oppgjør mot Randaberg IL.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 14:28

De er alle fra Den grønne landsbyen, men spiller i gult like sør for kommunegrensen. Ikke mindre enn elleve sammensveisede randabergbuer drar flere ganger i uken til Kvernevik for å gjøre det de kan best – å spille fotball for Sunde IL.

Åtte av dem ikler seg den gule drakten og spiller sentrale roller for klubben i deres hjerter. De resterende tre er assistenttrener, keepertrener og materialforvalter.

Blant spillerne er Mats Haugland, også kjent som «Haugotelli». Han tror det er flere grunner til at så mange randabergbuer velger å spille for Sunde framfor andre, mer lokale klubber.

– Miljøet her er helt fantastisk, både på og utenfor banen. Samtidig er det ikke lang reisevei fra Randaberg til Sundes hjemmebane, «Santiago Kvernabeu», forteller Sunde-spilleren.

I kjent stil: Mats Haugland med det han selv mener er hans aller største styrke på banen - lange innkast. Foto: Privat

Vil møte RIL

Noen av randabergbuene som i dag spiller på Sunde, har også en fortid i Randaberg IL (RIL). Selv opplever Haugland at ikke alle fikk vist hva de kunne i RIL, som er litt av grunnen til at mange av dem valgte Sunde.

Neste sesong er imidlertid sjansen stor for at Sunde og RIL møtes til dyst i samme divisjon. Forrige helg slo nemlig gultrøyene Forus og Gausel 4 - 0 i sesongens siste kamp. Dermed sikret de opprykket til 4. divisjon. Der spiller RIL, som denne sesongen kjemper for å unngå nedrykk. Spikrer RIL ny kontrakt i divisjonen, er sjansen stor for at Sunde blir å finne i samme avdeling.

– Vi spilte mot dem i fjor, da vi med minst mulig margin rykket ned til 5. divisjon. Denne sesongen har imidlertid vært en gigantisk opptur, og det ville vært ekstra spesielt om vi får spille mot Randaberg igjen, sier Haugland.

Det er lagets kaptein, Ole Soma Hjelle, helt enig i. Han er for øvrig også fra Randaberg.

– RIL er en klubb som på papiret og rent sportslig skal være flere hakk over Sunde. De jublet godt da vi rykket ned forrige sesong, så det blir spennende om vi møter dem igjen. Forhåpentligvis setter vi dem på plass, sier den målbevisste kapteinen.

Målmaskin: Simen Soma Hjelle har laget 21 mål for Sunde denne sesongen, og ble avdelingens suverene toppscorer. Foto: Privat

Inngikk fuktig veddemål

For Haugland sin del smakte kanskje opprykket ekstra godt. Ikke bare på grunn av at han muligens får spille mot RIL igjen, men fordi han før sesongen inngikk et fuktig veddemål med lagkameratene sine.

– Om vi ikke rykket opp, skulle jeg svømme fra Grødem til Rennesøy med båtfølge neste sommer. Jeg var derfor ekstra nervøs foran skjebnekampen i siste serierunde, humrer Haugland og innrømmer:

– Det tror jeg aldri at jeg hadde klart, selv om jeg har svømmeknappen på 200 meter.

Jubel: Simen Soma Hjelle feirer ett av sine to mål i opprykksfinalen mot Forus og Gausel lørdag. Foto: Privat

– Sunde skal til «træije»

Heldigvis for Haugland ble det i stedet en heftig opprykksfest forrige helg. Han erkjenner at lagkameratene fremdeles er slitne etter helgens festligheter, men at randabergbuen og resten av Sunde-laget nå er i ferd med å rette blikket mot neste sesong.

– Det er tidlig å si noe om målet for neste år allerede nå, men vi bør klare å stabilisere oss i divisjonen, sier han.

Lagkamerat og randabergbu, Simen Soma Hjelle, tror de får det tøft den kommende sesongen, men han mener Sunde har kvalitetene til å holde seg i divisjonen. Selv ble han Sundes toppscorer denne sesongen, med 21 nettkjenninger.

– Det er i 4. divisjon vi får spilt flest lokale kamper, og det er der vi ønsker å være. Klarer vi å holde oss der, så er vi veldig fornøyde, sier toppscoreren.

Selv har Haugland en drøm om en gang å ta klubben til nye høyder.

– På lang sikt har jeg en muligens litt for ambisiøs drøm om at Sunde skal til «træije» (3. divisjon), sier Haugland.

Til det har lagkameratene Simen og Ole moderate forhåpninger.

– Han skriker titt og ofte om at vi skal til 3. divisjon, men vi får se. Da er det mye som skal klaffe, ler Simen.

– At vi skal til «træije» har blitt en intern spøk, men man vet jo aldri hva som skjer i fotballen, legger Ole til.

Randaberg-laget Sunde IL: Eirik Kalheim (f.v bak), Simen Soma Hjelle, Vegard Flø, assistenttrener Hans Jakob Hornseth, Kristian Stokdal, Ole Soma Hjelle, Jørn Hornseth, Leander Voll, Mats Haugland (f.v. foran) og keepertrener Oddbjørn Jonny Hjelle. Materialforvalter Steffen Lillebø er ikke på bildet. Foto: Privat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...