Håp i det meningsløse

Niclas Piel og Erle Østrem formidler dyster stemning i ungdomsteatrets oppsetning på Viste Strandhotell. Foto: Kirsti K. Sømme

16-åringene Niclas Piel fra Rennesøy og Erle Østrem fra Tasta tar det store alvoret inn over seg når de går inn i rollene sine i Viste Beach Club.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Niclas spiller piccoloen Niclas. Erle spiller stuepiken Erle. Sammen med 11 andre ungdommer, to barn og en voksen skuespiller gjør de Viste Strandhotell om til et merkelig og mystisk sted når teaterpublikummet tas med gjennom ganger og korridorer, opp og ned trapper, i forestillingen Viste Beach Club.

USYNLIG: Hotellet har en engelsktalende fantasivenn du kan fortelle hemmelighetene dine til. Foto: Morten Bendiksen

Samme bygg, ny stemning

Moren til Erle, Tale Østrem, jobber på folkebiblioteket i Randaberg, så Tale og familien har flere ganger vært på familiemiddag på Viste Strandhotell den gang hotellet var i drift.

- Hotellet slik det fremstilles i stykket, er veldig forskjellig fra slik det var. Ungdommene i stykket kan ikke gå ut, for det er farlig. Men selve bygget, det er det samme, sier Erle.

UTEN SMINKE: Erle Østrem og Niclas Piel som seg selv, ikke rollefigurene Erle og Niclas. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Skuespillerne har også samme navn i stykket som de heter i virkeligheten.

- Karakterene er bygget rundt vår personlighet, forklarer Niclas. Hans piccolo-karakter har noen rom han føler seg trygg i, ellers er han litt furten og engstelig. Karakteren til Erle er tvunget inn i rollen som stuepike, og det er ingen vei ut.

Fem forestillinger

De unge skuespillerne spiller mange forestillinger samtidig, for publikum deles i fem grupper som får på seg tøfler i hver sin farge. Deretter starter vandringen i Viste Beach Clubs absurde univers. Publikum ledes fra sted til sted, lydig tøflende etter stressede piccoloer eller engstelige stuepiker.

På hvert sted i vandringen males det en stemning gjennom skuespillernes tilstedeværelse og engasjerte formidling. De er redd for smitte. Vannet er giftig. Det er noe farlig der ute. De må ikke slippe noen inn. De kan ikke gå ut.

SYKDOM: Ungdommene på hotellet er redde for smitte. Foto: Morten Bendiksen

Ganske raskt blir vi som er publikum, en del av handlingen. Skuespillerne spør hvordan vi kom oss inn, de spør om vi liker oss på hotellet, de ber oss gratulere Sandra med dagen dersom vi skulle se henne, for Sandra har nemlig bursdag hver dag.

Morsomt og ekkelt

Forestillingen er underholdende og morsom, samtidig som den er ekkel. Publikum får definitivt følelsen av at det er noe som ikke stemmer på dette «hotellet i særklasse».

Ungdommene på hotellet er ikke glade og lystige. De er bekymret eller redde, truende, sinte, triste eller håpløse. Likevel forsøker de å holde håpet og motet oppe hos hverandre, selv om det meste virker håpløst og meningsløst. Den eneste lystige karakteren publikum møter er den unge engelskmannen, han som virker anmassende på grensen til manisk. Det er definitivt noe rart med ham også.

Aktivt teater

Etter at forestillingen er over sitter publikum trolig igjen med like mange spørsmål som svar. Regissør Claire de Wangen har sammen med ungdommene laget teater som lar publikum stå fritt til å skape sin egen sammenheng av det de opplever.

Publikum er aktive deltakere i stykket og får se hotellet på en helt ny måte. Skuespillerne imponerer med sine prestasjoner i en annen ramme enn det teaterscenen vanligvis gir. Viste Beach Club er en unik teateropplevelse.

JOBB: Stuepiken Erle og piccoloen Niclas i jobb på hotellet ingen verken kan komme til eller reise fra. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...