Hånden på rattet i 25 år

Daglig leder: Martin Nordbø har sett bedriften gå fra tre til 110 ansatte. Ekspansjon har ikke alltid vært et konkret mål, men en naturlig utvikling. Foto: Jan Henrik Heggebø

Tre Nordbø-brødre startet for 25 år siden sitt eget entreprenørselskap. I dag har Nordbø Maskin 110 ansatte og en omsetning på godt og vel 200 millioner kroner i året.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Dette maskinentreprenørfirmaet ble etablert i 1993, av meg og mine to brødre, Thomas og Knut Magne. Den gang hadde vi to gravemaskiner og en lastebil, og holdt til på Kvitsøy. Vi hadde noen oppdrag her ute, og tenkte egentlig ikke at firmaet skulle bli så mye større, sier Martin Nordbø, daglig leder i Nordbø Maskin.

Lite visste de tre brødrene den gang om at de stod ved foten av et mye større entreprenør-eventyr.

Nå, 25 år etter oppstarten, har Nordbø Maskin 110 ansatte, flere titalls anleggsmaskiner og langt flere oppdrag for både stat og kommuner. Firmaet, som flyttet inn i nytt hovedkontor i Kvernevikveien for omtrent fem år siden, omsetter i dag for godt og vel 200 millioner kroner.

Gnistrende utvikling: Det foregår mye hos Nordbø Maskin om dagen, tross arbeidstørke i anleggsbransjen. Foto: Jan Henrik Heggebø

Flere prosjekter og dyktige medarbeidere

Nordbø Maskin har i løpet av sine 25 år vært gjennom mange epoker og underveis vokst seg større. Bedriftens ekspansjon skyldes blant annet tilgangen på stadig flere og større prosjekter innen blant annet graving, sprengning og transport.

Det har igjen ført til ansettelsen av de over hundre medarbeiderne i Nordbø Maskin. Deres kunnskap og engasjement er nøkkelen til bedriftens suksess, både når det gjelder vekst og trivsel, mener Martin.

- Hver og en av våre ansatte har bidratt til bedriftens utvikling. Jeg mener ærlig og oppriktig at vi har et unikt og inkluderende miljø med ekstremt dyktige fagfolk. Sammen danner de en arbeidsplass hvor mange ønsker å bli værende. Det er viktig om vi skal fortsette å utvikle oss, sier han.

Utfordrende periode

Selv om oppdragene har blitt flere i løpet av årene, legger ikke Martin skjul på at firmaet nå står overfor en utfordrende periode, på lik linje med andre, lokale entreprenørselskap.

Prosjekter som Ryfast, Rogfast, ny bussvei, sykkelstamvei og flere prosjekter langs E39 er enten i gang eller i planleggingsfasen her lokalt. Likevel er oppdragene færre en normalt. Det har gjort kampen om oppdragene større, og flere entreprenører har sett seg nødt til å sende ut permitteringsvarsler på grunn av arbeidstørke. Også Nordbø Maskin merker økt konkurranse om oppdragene.

- Det er et tøft marked om dagen, med lavere priser på oppdrag grunnet hard konkurranse, understreker Martin. Likevel er han sikker på at Nordbø Maskin takler utfordringen.

- Vi har sikret oss mange oppdrag, hvor mange varer helt fram til sommeren 2019. De skal vi sikre oss flere av, sier lederen.

Flyttet: På grunn av stadig flere oppdrag i Stavanger-regionen, flyttet Nordbø Maskin hovedkontoret til Kvernevikveien. Foto: Jan Henrik Heggebø

Feirer på Kvitsøy

Til helgen skal entreprenørselskapet markere de 25 årene i anleggsbransjen, som har bydd på utfordringer, men i størst grad oppturer. Alle Nordbø Maskins ansatte, deres følge, tidligere og nåværende kunder, samarbeidspartnere og andre entreprenører samles på Kvitsøy, hvor selskapets eventyr startet.

- Vi fyller opp aktivitetshuset, med 255 gjester. Vi har leid inn Leif Arild Steen som toastmaster, Bård Halsne står for musikken med band i ryggen og Karl Erik Pallesen tar seg av maten. Det blir en stor markering, sier Martin smilende.

Dit kommer også hedersgjestene, som er Nordbø-brødrenes foreldre.

- Uten dem hadde vi aldri klart dette. De har støttet oss hele veien, og tilrettela for driften i oppstarten. De har jobbet flere tusen dugnadstimer for oss, sier Martin takknemlig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...