Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Hanasand fergekai solgt for åtte millioner, samarbeid skal skape nye arbeidsplasser i Rennesøy

Tore Soteland (t.v.) og Torbjørn Erga fra Gallos Arena, Geir Olav Helgevold i Rennesøy Industrihavn som har vært på Hanasand i flere år, rådmann Birger Clementsen og kommunejurist i Rennesøy kommune, er fornøyd med eiendomshandelen som nå er i boks på Hanasand fergekai. Foto: Sigbjørn Berentsen

Etablerte firmaer på Hanasand industriområdet går sammen med Gallos Arena om å utvikle sjørettet næringsaktivitet og nye arbeidsplasser på Hanasand.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2019 kl 11:50

Rennesøy kommune har i dag signert salgsavtale med Gallos Arena (EB Marine/Busolar) om salg av kommunens eiendom på Hanasand Industriområde.

Gallos Arena eier allerede en stripe langs sjøen nord for moloen ved fergekaien på Hanasand. Daglig leder Torbjørn Erga er fornøyd med handelen som er gjort med Rennesøy kommune og som gjør at selskapet har et større sammenhengende areal å utvikle.

– Prisen er åtte millioner kroner pluss omkostninger, sier rådmann i Rennesøy kommune, Birger Clementsen, til Bygdebladet.

Rådmannen legger til at kommunen ikke har hatt dårlig tid med å selge fergekaien, der en leieavtale med Statens vegvesen gir årlige leieinntekter fram til Rogfast er ferdig. Vegvesenet har fergekaien i beredskap og bruker den når MOrtavika må stenge ved dårlig vær.

Gallos Arena, tidligere EB Marine/Busolar, holder til ved Gandsfjorden nær Stavaanger i dag. Men der er boligutbygging tema og industri må stadig finne andre arealer.

– Vi ser store muligheter her på Hanasand, sier Torbjørn Erga og viser til at de skal samarbeide tett med aktører som allerede har interesser på stedet. Det er Rennesøy Industrihavn, Lindanger Pukk og grus og Jan Mikal Hanasand.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...