Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Grieg i ord og toner - først i Utstein kloster søndag

Åshild Spikkeland (t.v.) og Marit Kristine Risnes har produsert forestillingen «Grieg i ord og toner», som har premiere i Utstein kloster søndag 30. september. Den skal framføres fem andre steder i Rogaland til midten av november.

Søndag framfører Marit Risnes og Åshild Spikkeland frodige og humørfylte historier fra Edvard Grieg sitt liv i anledning sommerens Grieg-jubileum. Det skjer i Utstein kloster førstkommende søndag.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Marit Kristine Risnes er sopran og Åshild Spikkeland spiller klaver og forteller i Utstein kloster søndag 30. september. De to har produsert en forestilling med fortellinger og bilder fra Edvard Griegs livsforløp og byr på sanger, romanser og klavermusikk av den kjente komponisten.

Seks forestillinger i serien «Grieg i ord og toner» starter på Utstein søndag, fortsetter i Sandnes 2. oktober og avsluttes i Egersund 16. november.

Marit Risnes og Åshild Spikkeland er internasjonalt kjent, og nå turnerer de sammen i forbindelse med sommerens Edvard Grieg jubileum og NRK´s «Grieg minutt for minutt».

Marit synger sopran, med sangstudier fra Norge, Østerrike og har en diplomutdannelse med mastergrad som solist for konsert og opera fra Tyskland. Hun har en karriere som utøvende sanger ved en rekke operahus i blant annet Tyskland.

Fakta

Edvard Hagerup Grieg (1843 - 1907) var en norsk nasjonalromantisk komponist. Han er den norske komponisten som har fått størst internasjonalt gjennomslag.

I likhet med Bjørnstjerne Bjørnson og andre kunstnere fra siste del av 1800-tallet fikk Grieg stor betydning for den kulturelle nasjonsbyggingen i tiden fram mot unionsoppløsningen i 1905.

Edvard Grieg regnes som Norges største komponist. Han var eksponent for nasjonalromantikken i musikken, og en av foregangspersonene i harmoniutviklingen på slutten av 1800-tallet.

Kilde: Store norske leksikon og wikipedia

Marit Risnes var også å høre som solist i NRK sitt prosjekt «Salmeboka minutt for minutt».

Åshild spiller klaver, og er utdannet pianist fra Konservatoriet i Tromsø under Sergej Osadchuk fra Moskva-konservatoriet. Hun har også utdannelse som klassisk sanger og har vært kordirigent.

Til daglig har Åshild Spikkestad virke som pedagog i Stavanger kulturskole.

Grieg i ord og toner
30/9 Utstein kloster, Rennesøy

2/10 Skei-loftet, Sandnes

7/10 Bystyresalen, Haugesund

25/10 Ogna Scene, Helgåleiren

26/10 St. Johannes kirke, Stavanger

16/11 Paviljongen, Egersund

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...