Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Green Mountain Inngår sponsoravtale med UiS

Tor Kristian Gyland (t.v.) i Green Mountain har gått på en interessant sponsoravtale med Chunming Rong ved CIPSI på UiS. Foto: Privat

Green Mountain blir sponsor for en viktig dataforskning ved UiS som bedriften selv vil dra nytte av.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Green Mountain er opptatt av å stimulere til økt innovasjon for å øke kompetansen i datasenterbransjen, sier daglig leder, Tor Kristian Gyland. For å få det til jobber bedriften tett med utdanningsinstitusjoner og forskningsmiljøer.

Får smarte hoder

Center for IP-based Service Innovation (CIPSI) inngikk nylig en avtale med Green Mountain. Bedriften skal sponse en løsning for CIPSI, som får areal til å lagre sine digitale fakta i datasenteret på Hodne i Rennesøy.

CIPSI er en forskningsenhet ved Universitetet i Stavanger (UiS). I 2018 lanserer UiS en ny utdanning: Master i Data Sciences.

- Det nye studiet vil utdanne smarte hoder som blant annet skal bearbeide store datasett for å skape effektive løsninger i fremtidens smarte byer. I forbindelse med lanseringen har vi også planer om å heve datasenterkompetansen i regionen og ha fokus på bærekraftig energibruk og fornybar energi. I den forbindelse har Green Mountain vært en enestående partner der vi har fått besøkt deres lokaler og i tillegg fått invitert våre samarbeidspartnere inn, sier Chunming Rong, leder for Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på UiS.

Jostein Kalsheim representerer Smedvig Eiendom, som eier Green Mountain og som er med på samarbeidet. Foto: Privat

Naturlig samarbeid

- Vi ser fram til å få et tettere samarbeid med CIPSI og UiS. Etter lang dialog med dem har vi sett på ulike løsninger hvor vi sammen kan bygge et kompetansemiljø i deres datarom. Vi åpner også for at studenter kan jobbe på servere i datarommet slik at de får en god forståelse for hvordan et stort og moderne datasenter fungerer, hva som ligger i rapportering, overvåkning og annet rundt datasenterdrift. Studenter vil få verdifull innsikt i drift av datasenter utenfor klasserommet i form av «Learning by do it», sier Tor Kristian Gyland i Green Mountain.

Chunming Rong ser også dette samarbeidet som en mulighet for samfunnsutvikling i regionen. Eksempelvis i Smarte byer-sammenheng.

- Samarbeid med Green Mountain er naturlig, sammen skal vi skape mye spennende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...