Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Gravsteinene til mor og far dekkes av gress

Arne Birger Olsen ønsker bedre vedlikehold rundt Askje kirke. Store mengder, gjenliggende gressrester etter klipping er blant problemene, mener han. Foto: Jan Henrik Heggebø

Arne Birger Olsen er lite imponert over vedlikeholdet rundt Askje kirke. Kirkeverge Per Øyvind Skrede forstår deler av frustrasjonen, og sier de vil gjøre sitt for en velstelt kirkegård.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Noen ganger er gravsteinene til mor og far dekket av gress. Det er ikke et hyggelig syn, sier Arne Birger Olsen.

Han er frustrert over hvordan det ser ut rundt kirka på Askje, særlig etter at gresset er nyklipt.

– Den gressklipperen som tas i bruk her har ikke oppsamler. Dermed blir store mengder gressrester liggende rundt gravsteinene. Dette fester seg på sko og klær, og når det først begynner å blåse dekkes som nevnt gravsteinene av gress, sier han.

Han mener også at plenen klippes for sjelden. Ifølge Olsen resulterer det i at noe av gresset blir for langt til at gressklipperen klarer å kutte det.

Les også: Lokale kirker er godt sikret

Arne Birger Olsen er frustrert over mengden gressrester som blir liggende på plenen etter klipping, og over deler av kirka som ikke er ferdigmalt. Foto: Jan Henrik Heggebø

– Det skjer ingenting

Olsen forteller at han har vært i kontakt med Rennesøy kyrkjelege fellesråd ved flere anledninger tidligere, men han opplever ikke at de tar tak i det han beskriver som et problem.

– Det har vært slik som dette i mange år. Jeg har vært i kontakt med dem for både ett og to år siden, men det skjer ingenting. Det er trist at vedlikeholdet nedprioriteres, og jeg er ikke den eneste som synes det. Flere som besøker kirkegården er av samme oppfatning som meg, forteller han.

Han sier at svarene han får fra Rennesøy kyrkjelege fellesråd ikke samsvarer med måten de handler på.

– De uttaler at de skal ta tak i problemet, og at dette skal fikses. Det sa de også i fjor, men det skjedde ingenting. Jeg foreslo for øvrig at de kunne investere i en gressklipper med oppsamler, men det var ikke aktuelt, sier Olsen.

Han har for øvrig også informert dem om at deler av kledningen på kirka bør males ferdig og at lysmasten som ligger i steinrøysen ved parkeringsplassen bør fjernes.

– Her har det heller ikke skjedd noe. Kirkas kledning ble byttet for noen år siden på grunn av at treverket hadde begynt å råtne. Det kommer jo til å råtne igjen når det står umalt, så det er veldig trist, mener Olsen.

Les også: Rune Skagestad blir kirkeverge i Stavanger

Arne Birger Olsen ønsker lysmasten fjernet fra steinrøysen. Rennesøy kyrkjelege fellesråd forteller at den skal monteres ved kirkegården snarest mulig. Foto: Jan Henrik Heggebø

– Dette må vi få gjort noe med

Per Øyvind Skrede, vikarierende kirkeverge i Rennesøy kyrkjelege fellesråd, forteller til Bygdebladet at han er kjent med Olsens henvendelser.

– Jeg begynte som kirkeverge 21. mai i fjor, og siden har jeg fått noen henvendelser angående dette. Rundt sommeren i fjor hadde vi en del sykdom, og ble av den grunn hengende på etterskudd med vedlikeholdsarbeidet, forklarer han.

Skrede forteller at resten av kirka males ferdig i løpet av sommeren 2019. Han sier også at lysmasten skal fjernes fra steinrøysen, og at den monteres opp igjen på kirkegården snarest mulig.

Videre er han enig i at det ligger mer gressrester igjen på kirkegården enn ønskelig.

– Vi har ikke villet investere i en biogressklipper eller oppsamler da vi ser på gressrester som en del av gjødslingen av plenen, men vi ser at det er vel mye rester som blir liggende igjen. Det må vi få gjort noe med, sier Skrede, som informerer om at plenen vanligvis klippes en gang i uka.

Han mener det må gjøres en vurdering på om det er nødvendig å gå til innkjøp av ny gressklipper.

– Vi er jo opptatt av at det skal se velstelt ut på kirkegården, understreker Skrede.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...