«Glemte biler» til besvær

VAN: Er det en slags russebiler, mon tro, de to grønne varebilene med påmalt dekor? Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Det dukker stadig opp flere biler uten skilt på den offentlige parkeringsplassen ved Vistestranden.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I årevis har det vært en utfordring for Randaberg kommune at det dukker opp biler uten skilt som blir stående på kommunale parkeringsplasser. Både ved Ryggstranden, ved Vistestranden og ved Hålandsvannet har kommunen måttet bekoste fjerning av biler, ofte eldre vrak, som ingen vedkjenner seg.

Den siste tiden ser det ut til at parkeringsplassen på Viste, mellom Viste barnehage og Vistestranden, har blitt et yndet sted for de som har uregistrerte biler de vil langtidsparkere eller bli kvitt. Mandag stod det seks uregistrerte biler på parkeringen.

MERCEDES: En blå og sportslig bil med skrammer og bulker. ALLE Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Mercedes og «russebiler»

Den ene bilen er en eldre stasjonsvogn med flatt dekk, og inni er det tydelig at noen har herjet og revet ut både stereoanlegg og ledninger. Dessuten er bilens bagasjerom fylt opp med dyner og diverse. En av de andre bilene er en blå sportslig Mercedes med fine felger, men med bulker og skrammer i lakken. I bilens baksete ligger en damebukse, en jakke og et par høyhælte damesko.

VAREBIL: En stykk hvit forvokst «pizzabil». Bak den står en BMW personbil. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Det står også en hvit varebil, en eldre BMW personbil og et par mørkegrønne varebiler med påmalt dekor på parkeringsplassen. Kan hende de to siste har vært eller skal bli russebiler.

- Vi har fått henvendelser om alle de parkerte bilene uten skilt fra velforeningen i området. Bilene har stått der en stund, og vi har inntrykk av at det både kommer og forsvinner biler derfra, bekrefter ingeniør Heidi Høyland Tjelta i Randaberg kommune.

Drøfter tiltak

Den offentlige parkeringsplassen der de seks bilene forvaltes av Randaberg kommune på vegne av Jæren Friluftsråd. Kommunen og friluftsrådet hadde onsdag 31. oktober møte om saken.

Jæren Friluftsråd vil nå, som grunneier av området, gå til politiet for å få fjernet de avskiltede bilene.

- Vi har ikke fått noen tips om hvor bilene kan komme fra eller hvem som parkerer dem på Viste, sier Heidi Høyland Tjelta.

FLYTTELASS: Dette er bilen med det rare i. Flatt dekk har den, og inni er det revet ut ledninger og interiør. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...