Glede i friluftsrådet for at Rennesøy kommune viser vilje til å satse på Fjøløy Fort

Daglig leder i Ryfylke Friluftsråd, Hans Olav Sandvoll, på Fjøløy Fort 21. juni 2010 da Skifte Eiendom formelt overleverte forsvarsområdet til Rennesøy kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

1,4 millioner kroner fra Rennesøy kommune til rehabilitering av hytter på Fjøløy Fort er fantastisk «timing», i følge Ryfylke Friluftsråd.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I november omtalte Bygdebladet omfattende forfall av bygninger på Fjøløy Fort. Dette er området som Rennesøy kommune overtok formelt 21. juni 2010.

Les også: Forfaller på Fjøløy Fort.

– Dette er noe av det kjekkeste jeg har fått være med på som ordfører, sa daværende ordfører Ommund Vareberg (Høyre) etter overleveringen fra Skifte Eiendoms regionsjef Torbjørn Henriksen.

Ommund Vareberg (til venstre) var rennesøyordfører i 2010 da regionsjef i Skifte Eiendom Torbjørn Henriksen overleverte Fjøløy Fort til kommunen. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Skifte Eiendom og Rennesøy kommune roste hverandre for godt arbeid, både den administrative og politiske dialogen.

Hans Olav Sandvoll var også til stede den solfylte mandagen i juni 2010. Han er daglig leder i Ryfylke Friluftsråd, som har vært med i samarbeidsgruppen for Fjøløy Fort fra dag én.

Hele kommunestyret i Rennesøy ser ut til å ha skjønt at forfallet på Fjøløy Fort må stoppes. I budsjettbehandlingen 14. desember fant de 1,4 millioner kroner til oppgradering på Fjøløy i 2018.

– Det er jo helt fantastisk, både i størrelse og timing, sier Sandvoll til Bygdebladet. Han legger til at dette gjelder for de to hyttene på Fjøløy som ligger nærmest kanonen, altså befalsmessa og velferdsbygget.

Befalsmessa og velferdsbygningen like ved er bygningene som kan rehabiliteres med beløpet Rennesøy kommunestyret har bevilget i 2018-budsjettet. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

– I kjent tradisjon er det viktig at kommunale bidrag blir brukt som egenandel til å søke andre støtteordninger, som spillemidler, fondsmidler, og fylkeskomunale og statlige ordninger. Samarbeidsgruppens primære mål er å rehabilitere begge bygningene så fort som mulig, sier Hans Olav Sandvoll.

– Vil pengene bli brukt nærmest umiddelbart?

– Grovplanleggingen er klar, men det er mange hensyn å ta i en slik rehabilitering, og det er Rennesøy kommune som er «lead»-partner i dette prosjektet. Vi er bare veldig glad for at framdriften plutselig ble bedre enn planlagt, svarer Sandvoll.

Så kan det nevnes at kommunestyret også har bevilget 15.000 kroner til å arrangere en åpen dag på Fjøløy Fort i 2018. Når det blir, er ikke klart enda.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...