Gir ut bok Leah Tomine og Rebecca

Eventyrbok: Leah Tomine (t.v.) og Rebecca, her sammen med bestefar Ottar Engtrø. Foto: Jan Henrik Heggebø

Forfatter Ottar Engtrø er i ferd med å gi ut sin aller første barnebok, hvor handlingene utspiller seg i Randaberg. Randaberg-jentene Leah Tomine Svindland og Rebecca Svindland er blant hovedkarakterene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2018 kl 09:45

– Det startet med fantasifulle sengekant-fortellinger om hekser og troll, noe mine to barnebarn, Leah Tomine Svindland og Rebecca Svindland, syntes var veldig spennende den gangen. For å gjøre det ekstra fengende var de selv karakterer i historien, som fant sted i deres egen hjembygd, Randaberg, forteller Ottar Engtrø.

Nå, godt og vel seks år senere, er forfatteren i ferd med å lansere sin helt egen bok om eventyret som utspiller seg i Randaberg. Og de to Randaberg-jentene er selvsagt sentrale karakterer i fortellingen.

Illustrasjon: Slik ser en av tegningene i boken ut. Her møter Tutti og Teia heksa. Foto: Privat

Uten å ville røpe for mye om boken før den er ute for salg, kan Engtrø likevel fortelle at den handler om en heks som blir tatt av vinden, krasjlander i skogen like ved Valahaug, og ødelegger den flygende sopelimen sin. Like ved bor Leah Tomine og Rebecca, som en dag treffer på den ensomme heksen. I motsetning til mange andre, ønsker jentene å hjelpe henne.

Holdningsskapende bok

Før lanseringen har Engtrø latt barnebarna og et knippe foreldre få lese manuset. Responsen har vært god.

– De voksne beskriver boken som både spennende, vemodig og interessant. De mener også at det er en holdningsskapende bok, da det handler om to jenter som tar seg av en litt annerledes person, i et samfunn hvor mange ser på annerledeshet som en fare for samfunnet. Det var imidlertid ikke min intensjon da jeg skrev boken, sier forfatteren, og legger til:

– Da manuset ble lest for Leah Tomine og Rebecca, fortalte de at det var den beste fortellingen de hadde hørt, ikke på grunn av at det var deres bestefar som hadde skrevet den, men på grunn av opplevelsen de satt igjen med.

Tror på salg

Boken, som har fått navnet ”Heksa Fom Promp - Tutti og Teia”, kommer ut på Snøfugl forlag. Uten å foreløpig vite hvilken dato boken er ute for salg, kan Engtrø fortelle at lanseringen nærmer seg. Det gleder de to jentene seg til.

– Det er spennende at det kommer ut en eventyrbok om oss. Vi synes den var veldig bra, og vi er stolte over bestefar. Vi både tror og håper at mange barnefamilier vil ha denne boken, sier Leah Tomine (13) og Rebecca (11).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...