Gir seg etter fire år som kirkeverge – erstatteren er klar

Nytt kirkeverge: Hilde Eikeland (t.v.) tar over som kirkeverge på Kvitsøy etter Linda Tveteraas. Foto: Jan Henrik Heggebø

Linda Tveteraas har vært kirkeverge på Kvitsøy i snart fire år. Nå gir hun seg, og runder av med et siste arrangement, nemlig Damenes aften.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Linda Tveteraas har vært kirkeverge på Kvitsøy i snart fire år. Nå gir hun seg, og runder av med et siste arrangement, nemlig Damenes aften.

- Jeg har vært kirkeverge for Kvitsøy kirkelig fellesråd en god stund. Det føltes riktig å gi seg nå, og samtidig slippe noen andre til, sier Linda Tveteraas.

Hun gikk inn i stillingen som kirkeverge på Kvitsøy i 2015. Nå ser hun tilbake på det hun beskriver som tre, fire svært lærerike år.

- Jeg har hatt en bratt læringskurve, særlig i begynnelsen. Dette er en veldig bred og variert jobb, noe som har gjort at jeg har trivdes veldig godt i stillingen, sier Tveteraas.

Som kirkeverge har hun blant annet vært saksbehandler for menighetsrådet, tatt seg av alt det administrative og økonomiske og fulgt opp kirkebygg, ansatte og frivillige.

Nå skal hun bruke den kommende tiden til å legge en plan for hva hun skal gjøre videre.

Les også: Kirken får ikke vite om nyfødte - kan føre til færre døpte

Ny kirkeverge på plass

Nå er det Hilde Eikeland som har tatt over som kirkeverge på øya. Dit tar hun med seg bred og relevant erfaring.

- Jeg har vært daglig leder i Grødem menighet tidligere. Det var jeg i syv år, så jeg har litt erfaring derfra. Nå er jeg spent på å komme i gang i den nye jobben. Kirken er viktig, og det er kjekt å være en del av noe som betyr mye for veldig mange. Jeg ønsker å bidra til at Kvitsøy kirkelige fellesråd fortsetter å drives på en god måte, sier den nye kirkevergen.

Eikeland bor på Randaberg, men skal etter planen være på Kvitsøy i alle fall hver torsdag.

- Da står døren min åpen. Alle er velkommen innom, sier hun.

Damenes aften

Eugenie Prøis Lunde, ett av medlemmene i menighetsrådet på Kvitsøy, snakker på vegne av resten av medlemmene når hun takker Tveteraas for følget.

- Jeg vet jeg har alle med meg når jeg sier at Linda har gjort en flott innsats som kirkeverge. Hun har også vært primus motor og sekretær for damenes aften, både i fjor og i år, sier Prøis Lunde.

Tveteraas har stått i spissen for Damenes aften som arrangeres fredag 18. januar. På Hummermuseet er det duket for en helaften for damer i alle aldre. Dit kommer blant andre presten Ingeborg Krager. Hun holder foredrag om kjole, kropp, kjærlighet og kirke.

- Alle kan komme som de er, men med et slikt tema er det jo en fin anledning å ta på seg kjolen, sier Tveteraas smilende.

På Damenes aften blir det også sang og musikk av Greta Marthinussen og Per Øyvind Fosse. Videre blir det utlodning av «dameting», der inntektene går til Kirkens Bymisjon. Det serveres også spennende tapasretter fra «Austiøynå», og hjemmelagede kaker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...