Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Går ikke med på å utsette bygging av Harestad skole trinn to

Thor Geir Harestad, uavhengig representant i Randaberg kommunestyre, vil ikke være med Ap, Krf og MDG på videre budsjettsamarbeid dersom de utsetter byggingen av trinn to ved Harestad skole. Her står han på tomten der den nye skolen skal bygges. Foto: Kirsti K. Sømme

Det ligger ikke an til noe godt budsjettsamarbeid mellom Ap, Krf, MDG og tidligere Venstre-representant Thor Geir Harestad i år.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det er nokså sannsynlig at den konstellasjonen vi har hatt vil ryke, sier Thor Geir Harestad.

Han ble valgt inn i kommunestyret for Randaberg Venstre men har siden den gang gått ut av partiet og er nå uavhengig kommunestyrerepresentant.

Ap, Krf og MDH har sammen med Harestad et knapt flertall i kommunestyret, 14-13, så når Harestad trekker seg ut av samarbeidet må de tre andre søke sammen med andre partier hvis de vil ha flertall for sitt forslag til budsjett og økonomiplan.

Harestad legger ikke skjul på at det er det store skolespørsmålet, bygging av trinn to ved Harstad i 2019 eller utsettelse av byggetrinn to til senere, som er hovedårsaken til at budsjettsamarbeidet er blitt ekstra vanskelig i år.

– I den politiske plattformen fra 2015 om samarbeid mellom Venstre, Ap, MDG og Krf var det enighet om at Harestad skole trinn to skulle bygges i denne perioden. Det var også et valgløfte som partiene gav, men som de nå ligger an til å bryte, sier Harestad.

De som nå ønsker å utsette bygging av trinn to ved Harestad skole, viser til rådmannens sterke anbefaling om å gjøre det fordi bygging nå vil føre til at kommunen må ta opp et nytt lån på 250 millioner kroner.

Harestad er ikke overbevist om at det blir billigere å beholde gamleskolen i mange år til.

– Jeg er redd det kan bli like eller enda mer kostbart å holde på gamle Harestad skole i inntil ti år. En kan bare tenke seg hvor mye det vil koste i vedlikehold og reparasjoner. I tillegg mener jeg det må tilføres økte administrasjonsressurser til barnetrinnet dersom det skal ligge adskilt fra resten av Harestad skole i mange år til, sier Harestad.

Han reiser nå bort fra Randaberg for å delta på Sjakk VM for seniorer, men vil være tilbake i Randaberg tidsnok til å delta på kommunestyrets behandling av budsjett og økonomiplan i midten av desember.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...