Fyrstøtte fra sparebankstiftelse

Birthe Selvaag fra Sparebankstiftelsen DNB overrakte gavebrevet til daglig leder Ola Sendstad i Norsk Fyrhistorisk Forening. Foto: Ida Hundvebakke

Norsk Fyrhistorisk Forening fikk 1,35 millioner kroner som skal gå til å gjøre norske fyrstasjoner bedre tilrettelagt for ny bruk.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sparebankstiftelsen DNB gav 1,35 millioner kroner til Norsk Fyrhistorisk Forening for at foreningen skal opprette en egen tilskuddsordning for prosjekter innen ny bruk av norske fyr. Pengene skal altså deles videre til foreningsmedlemmer som eier eller har leieavtale på fyr.

Tungenes fyr i Randaberg er bare ett av mange fyr langs norskekysten som de senere år har blitt mer tilgjengelig og fått ny bruk rettet mot publikum og besøkende. På Tungenes er det blant annet torsdagskonserter, omvisning i fyrbygget, kafé, utleie til private og offentlige selskap og møter og kunstutstillinger. Det er også mulig å gifte seg på fyret.

Det er i dag 80 fyr som er tilsluttet organisasjonen Norsk Fyrhistorisk Forening, I 2017 ble foreningen tildels EUs kulturminnepris for sitt arbeid for vern gjennom ny bruk av norske fyrstasjoner.

Ved tildeling av midler fra den nye tilskuddsordningen skal det legges vekt på at tiltakene tilrettelegger for ny bruk uten å gå på bekostning av bevaringsverdien av fyrstasjonene eller omkringliggende landskap. Det er styret i Norsk Fyrhistorisk Forening som skal dele ut midlene.

Tungenes fyr er ett av de 80 fyrene tilsluttet Norsk Fyrhistorisk Forening. Foto: Arkiv

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...