Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Fylkesmannen har ikke noe å utsette på Rennesøy kommune sin detaljplanlegging av bofellesskap

Det er i dette området på Eltarvåg det skal bygges bofellesskap, og der målgruppen er personer med psykiske lidelser kombinert med rusutfordringer. Fylkesmannen stadfester kommunestyrets vedtak av detaljreguleringen, som ble gjort i juni 2018. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

– I denne saken har kommunen vurdert utbyggingsinteressete opp mot klagernes interesser, og har kommet fram til at utbyggingsinteressete må veie tyngst. De hensyn som kommunen har vektlagt, må anses som saklige og rimelige, mener Fylkesmannen i Rogaland.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

21. Juni 2018 vedtok kommunestyret i Rennesøy detaljregulering for Eltarvåg bofellesskap. Dette skal gi beboere med utfordringer innen rus og psykiatri en god plass å bo. I dag er dem det gjelder bosatt i Vikevåg.

For å gjøre en lang historie noe kortere, ble kommunen nødt til å lage ny reguleringsplan på Eltarvåg da den gamle ikke tillot bygging av bofellesskap. Fylkesmannen påla kommunen dette.

Ny reguleringsplan ble laget og ble som nevnte over vedtatt i kommunestyret 21. juni 2018. Medlemmene i kommunestyret ønsket ikke å starte bygging av bofellesskapet umiddelbart, men ville avvente en klagebehandling.

Tre personer som bor på Eltarvåg og for bofellesskapet i sitt nabolag har klaget på kommunestyrets vedtak i juni i fjor. Fylkesmannen har vurdert disse og stadfester kommunens vedtak av 21. juni 2018.

I området merket «Planområdet» skal det bygges fire omsorgsboliger med administrasjons- og servicebygg. De som bor i boligområdet like ved har protestert heftig, men kommunen har hele tiden ment at dette området på Eltarvåg er best egnet for en nytt bofellesskap for mennesker med kombinerte psykisk/rus-lidelser.

Etter Fylkesmannens vurdering har Rennesøy kommune gjort gode vurderinger i forhold til risiko og sårbarhet rundt prosjektet, plassering av det er vurdert godt vurdert, eksempelvis etter kommunens egen boligsosiale handlingsplan.

Fylkesmannen tar ikke klagene til følgene og stadfester kommunens vedtak, og saken er endelig og kan ikke påklages ytterligere til et overordnet forvaltningsorgan.

Rådmannen anbefaler at hovedutvalget for plan, miljø og utvikling (PMU) tar Fylkesmannens avgjørelse til orientering onsdag 27. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...