Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Frykter et dårligere busstilbud

Her fra Breivik på Vestre Åmøy bruker 7 - 8 skolebarn på bussen daglig. Langs Hegrebergveien ventet enda flere barn enn dette på skolebussen fredag morgen, deriblant ved boligfeltet Storehagen. Foto: Sigbjørn Berentsen

Oppdaterte vei-lister fra Statens vegvesen gir utfordringer for skoleskyss på Vestre Åmøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist fredag stilte søskenparet Samuel og Rakel Neumann Movik som går i fjerde og første klasse på Mosterøy skole. De tar buss til skolen daglig, og stiller seg opp for å vente på den i krysset Breivik - Hegrebergveien. Det er like ved der de bor.

Samuel og Rakel er ikke alene om å vente på skolebussen her. Når bussen kommer over bakketoppen ved barnehagen like ved, er det kommet 5-6 unger til.

Ved Vestre Åmøy kai, i enden av Hegrebergveien venter også barn på skolebussen, og enda flere ved boligfeltet Storehagen.

For lange busser

Foreldre på Vestre Åmøy reagerte veldig da Rennesøy kommune for vel ei uke siden opplyste på sin facebook-side at Kolumbus skulle slutte å kjøre i Hegrebergveien fra 15. oktober.

Bygdebladet stilte spørsmål til Kolumbus om bakgrunnen for dette.

- Vi har fått beskjed fra Statens vegvesen om at veien ikke er dimensjonert for våre busser og at vi derfor ikke har lov å kjøre Hegrebergveien ned til kaien, svarer kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tostensen.

- Hva er alternativet for publikum nå, eksempelvis skoleelever?

- Reisende som tidligere har tatt buss langs Hegrebergveien kan nå ta bussen fra Vestre Åmøy kryss eller benytte holdeplassen ved Vestre Åmøy bru, svarer hun.

nyheterBakgrunn

Busstilbud

Rute 34: Kjører Sokn - Vestre Åmøy - Austre Åmøy og tilbake.

Busskutt: Etter melding fra Statens vegvesen har Kolumbus informert Rennesøy kommune om endring i rute 34.

Hegreveien på Vestre Åmøy er ikke egnet for bussene som Kolumbus bruker, og derfor vil selskapet ikke lenger kjøre der fra 15. oktober. Siste uka er tidspunktet endret til 12. november.

Vogntoglengde

Bygdebladet ville vite mer om årsaken til at bussen ikke lenger kan kjøre i Hegrebergveien, og ringte til Statens vegvesen. Der svarte Truls Kolnes i Vegseksjon Stavanger, drift og vedlikehold.

- Veien har en vogntoglengde på 12,40 meter, sier Kolnes og begrunner det med hensyn til kurver på veien og bakheng på store kjøretøyer.

Kan bli godkjent igjen

Når vegvesenet oppjusterte sine lister på vogntoglengde i oktober i år, tok Kolumbus det på alvor at veien ikke er dimensjonert for deres 15 meter lange busser.

Fra Statens vegvesen blir det imidlertid opplyst at listene vil bli justert igjen, og at det skjer i april neste år. Truls Kolnes sier at Hegrebergveien vil bli kunne oppjustert igjen da.

Nabolagsreaksjoner

- Vi er sterkt kritisk til at ungene blir henvist til å gå bort til Åmøy bru, der de må krysse en trafikkert vei hvor det kjøres i høy hastighet, 80 km/t, sier Elisabeth Larsen, som bor i Breivik. Han har tatt initiativ til en underskriftskampanje for på den måten å engasjere nabolaget i saken og høre hva de mener om Kolumbus sitt busskutt.

Flere i nærmiljøet på Vestre Åmøy, som dette gjelder, har engasjert seg på facebook. Der blir det stilt spørsmål om hvorfor det ikke kan settes opp en mindre buss som kan hente skolebarn i Hegrebergveien og kjøre dem til hovedveien på en trygg måte.

Kolumbus gikk i forrige uke tilbake på tidspunktet de vil kutte bussen i Hegrebergveien. Rennesøy kommune meldte onsdag i forrige uke at endring av bussrute 34, som dette gjelder, er utsatt i påvente av et møte mellom Kolumbus, Statens vegvesen og Rennesøy kommune.

Vil finne løsninger

Ordfører Dagny Sunnanå Hausken hadde møte med Kolumbus onsdag formiddag denne uka.

Hun ga klart uttrykk for at hun ikke likte måten selskapet hadde informert, eller ikke informert godt nok, om ruteendringen på Vestre Åmøy.

Kolumbus har fått melding fra Statens vegvesen at Hegrebergveien ikke er dimensjonert for mer enn 12,40 meter lang buss. Foto: Sigbjørn Berentsen

- Vi må først forsøke å få dispensasjon fra Statens vegvesen til at bussen fortsatt kan kjøre i Hegrebergveien, også etter 12. november. Hvis ikke det lykkes, må vi diskutere hvilke tiltak som er nødvendige for å sikre trygg tilgang til bussen for skoleelever, sier hun.

Ordføreren stiller seg bak foreldre på Vestre Åmøy, som mener det ikke er noen god løsning at skolebarn skal bli nødt til å krysse en trafikkert vei ved Åmly bru for å komme til bussholdeplassen der.

Det vil bli innkalt til et folkemøte i barnehagen på Vestre Åmøy, Dato for dette er enda ikke klart. Møtet vil oppsummere status, og samle innspill fra bygda for videre prosess.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...