Frivillige i Gjenbruken Rennesøy byr på kaffe og vafler

Bjørg H. Østebø (t.v.), Gerd Gård, Sigrid Hovda og Ruth Hovda trives som frivillige butikkmedarbeidere i Gjenbruken Rennesøy i Vikevåg der de mer en gjerne byr kundene sine en kopp kaffe, vafler og en drøs. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Gjenbruken i Vikevåg sentrum er åpen alle dager unntatt søndag, mandag og tirsdag. Den omtales ofte som en hyggelig møteplass. – Alle er velkommen innom for hyggelig handel, kaffe, vafler og drøs, sier Solveig Hovda.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2018 kl 16:16

Fredag var Solveig Hovda fra Fogn på jobb i Gjenbruken i Vikevåg sammen med Gerd Gård, Bjørg H. Østebø og Ruth Hovda fra Talgje.

– Vi er en av to Talgje-grupper, sier Ruth Hovda med et smil. De fire er her helt frivillig, jobber dugnad for NLM Gjenbruk Rennesøy og de gjør det med glede. De har det kjekt sammen.

– Annenhver fredag er vi her, så det er ikke så mye på hver av oss som er med, sier Bjørg H. Østebø. Gjenbruken i Rennesøy har flere grupper av frivillige butikkmedarbeidere, blant ei fra Randaberg, og flere fra Rennesøy.

Det ser kanskje kaotisk ut når en kommer inn i gjenbruksbutikken, men atmosfæren er hyggelig og trivelig. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Inne i butikken er det mye forskjellig. Det må helst bare anbefales å ta turen innom selv for den som har lyst. Butikken ligger i Kaihuset på Vikevåg kai. Der har de relativt stor plass, men likevel virker det som om det er liten plass til alle tingene. Men det er en hyggelig atmosfære der inne.

– Og så byr vi på vafler og kaffe i den lune kroken vår, så det er bare å ta turen innom, sier de fore som var på jobb der fredag.

Foto: Sigbjørn Berentsen.

Damene håper imidlertid at Rennesøy kommune gjør alt som kan bli gjort for at Gjenbruken kan få et nytt sted å være når huset den holder til i dag skal rives. Kaibygget skal nemlig rives for å gi plass til et nytt offentlig bygg i sentrum, som skal inneholde blant annet lege, helsesenter, bibliotek, frivilligsentral og mere til.

– Vi håper at vi blir sikret et nytt sted å være, sier damene og sikter til kommuneadministrasjon og politikere. Og så håper damene at mange stikker en tur innom Gjenbruken på Rennesøydagen, lørdag 25. august.

Sigrid Hovda (t.v.), Gerd Gård, Bjørg H. Østebø og Ruth Hovda ved butikkens lune krok, der det er sittegruppe og mulig å sitte ned. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...