Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Fredrik til topps i internasjonal filosofikonkurranse

Fredrik Myklebust Iversen ble gratulert med blomster av fungerende rektor Turid Myhra ved Randaberg videregående skole etter at han gikk helt til topps i en internasjonal essaykonkurranse. Foto: Kirsti K. Sømme

Elev Fredrik Myklebust Iversen fra VG3 studiespesialisering ved Randaberg videregående skole tok gull i stor internasjonal essaykonkurranse.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 14:12

– Vi er så stolte av at en av våre flinke elever har markert seg i en så stor konkurranse, sa fungerende rektor Turid Myhra da hun med et stort smil overrakte Fredrik Myklebus Iversen en blomsterbukett og gratulerte med seieren fredag ettermiddag.

Fredrik Myklebust Iversen var en av fire elever som fikk gull i konkurransen Baltic Sea Philosophy Essay Event 2018, en internasjonal konkurranse der skoleelever fra hele verden kan delta. Elevene presenterer essays om filosofiske problemstillinger.

Fredrik er en av åtte elever i tredjeklasse som har faget historie og filosofi.

– Skolen fikk bare sende ett bidrag til konkurransen, og Fredrik sitt essay ble valgt ut etter en intern konkurranse i klassen. Essayene ble skrevet på skolen og på engelsk uten andre hjelpemidler enn en ordbok, forteller lærer Magnus Kjeka.

Til konkurransen ble det sendt inn bidrag fra 52 norske skoler, samt fra skoler i en rekke andre land rundt om i verden.

– Det er litt av en prestasjon at en av våre elever har fått gull, sier en fornøyd lærer.

I klassen er det flere elever som kan tenke seg å studere filosofi etter at de er ferdige med videregående skole. Fredrik har ikke helt bestemt seg, men vurderer å søke seg inn på rettsvitenskap til høsten.

Fredrik Myklebust Iversens bidrag var et filosofisk essay med utgangspunkt i sitatet «Let us then conclude boldly that man is a machine, and that in the whole universe there is but a single substance (matter) variously modified» fra Julian Offray de la Mettrie.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...