Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Framtid for lensmannskontor uavklart til etter 2020

– Ingenting er endret i vurderingen av at det er hensiktsmessig å ha et lensmannskontor lokalisert på Judaberg for Finnøy, Rennesøy og Finnøy, sier Bernt Norvalls, prosjektleder for nærpolitireformen i Sør-Vest Politidistrikt. Foto: Privat

Stortingsrepresentant for Rogaland Senterparti, Geir Pollestad, frykter at Ryfylkeøyane Lensmannskontor kan bli nedlagt som konsekvens av Nye Stavanger fra 1. januar 2020. Han blir ikke beroliget av politiets svar.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Ryfylkeøyane Lensmannskontor dekker kommunene Finnøy, Rennesøy og Kvitsøy, og Nye Stavanger er som dagens Finnøy, Rennesøy og Stavanger som slår seg sammen til en ny kommune.

Bygdebladet har spurt politimesteren i Sør-Vest Politidistrikt, Hans Vik, om framtida for lensmannskontoret.
Bernt Norvalls, prosjektleder for nærpolitireformen i Sør-Vest Politidistrikt svarer:

– Nå har vi 11 politistasjons- og lensmannsdistrikter i hele politidistrikter. Dette er egne organisatoriske enheter. I tillegg har vi lensmannskontorer andre steder, eksempelvis i Suldal og Sirdal, for å ivareta nærpolitiprinsippet. Når Nye Stavanger er en realitet, som alle dagens tre kommuner ønsker, vil Ryfylkeøyane Lensmannskontor ikke lenger være en egen organisatorisk enhet, men inngå i Stavanger Politistasjonsdistrikt. Først da vil det bli opp til politimesteren å vurdere behovet for å beholde lensmannskontoret på Judaberg, sier Norvalls til Bygdebladet.

– Hva betyr dette?

– Etter sammenslåingen vil ikke Ryfylkeøyane Lensmannskontor lenger være en egen organisatorisk enhet, men det betyr ikke nødvendigvis at kontoret på Finnøy blir lagt ned. Når Rennesøy og Finnøy har valgt å gå inn i Stavanger, skal dette følge kommunegrensene, og lensmannskontoret vil bli en del av Stavanger Politistasjonsdistrikt.

Les også: Frykt for lensmannskontors framtid.

Politimesteren har ment at det er fornuftig ut fra et nærpolitiperspektiv å beholde en lokasjon, et kontor, på Finnøy. Det er ingen ting i denne vurderingen som har endret seg per nå, svarer Bernt Norvalls.

Altså: Etter at Nye Stavanger er en realitet fra 1. januar 2020, vil Ryfylkeøyane Lensmannskontor bli lagt inn under Stavanger Politistasjonsdistrikt.

Da vil det bli opp til politimesteren å vurdere om det er hensiktsmessig å opprettholde lensmannskontoret eller ikke.

– Dette er altså ikke vurdert enda, og ingen har noen skjult agenda i dette. Nærpolitiprinsippet vil da være avgjørende i en vurderingen av om lensmannskontoret vil bestå, sier Norvalls.

Stortingsrepresentant for Rogaland Senterparti, Geir Pollestad, frykter at Ryfylkeøyane Lensmannskontor vil bli lagt ned når Finnøy og Rennesøy blir en del av Nye Stavanger kommune fra 2020. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Geir Pollestad svarer med at «her blir det bekrefta at den organisatoriske enheten forsvinner. Og det blir heller ikke garantert at lensmannskontoret består».

– Mitt poeng er at man lokalt kan velge om man vil satse på at dette går bra eller om man vil jobbe for at det består. Senterpartiet sin oppgave er alltid å kjempe for at lokalt tjenestetilbud sikres. Derfor har jeg engasjert meg i dette spørsmålet, ser han til Bygdebladet.

Siste med #KommunereformVis flere

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap om kommunenes holdninger til kommunestruktur

Ny runde om kommunestruktur

Fylkesmannen vil ha mer kunnskap.

Fylkesmannen skal stimulere i ny runde om kommunegrenser

– Lite framtidsrettet grense

Kommunegrense Randaberg - Nye Stavanger.

– Nær folk er viktig når vi skaper en ny kommune

Sp: – Tjenester nær folk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...