Fra Randaberg vgs. til Tanzania og tilbake

Teodor Bø (i midten) var åtte dager i Tanzania for å filme og ta bilder for SOS-barnebyer, noe han kunne tenke seg å gjøre igjen. Foto: Privat

Teodor Bø var i mars åtte dager i Tanzania og jobbet for SOS-barnebyer. Der tok han bilder og lagde filmer, en interesse han tar et steg videre til høsten når han skal studere film og tv.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Hva gjorde du for SOS Barnebyer?

- Denne turen til Tanzania var jeg med for å filme og ta bilder. I hovedsak skal jeg lage en film som dokumenter turen samt får andre skoler engasjert i å bli med på innsamlingsaksjoner for SOS-Barnebyer. Å engasjere ungdom, sier Bø.

- Hvordan fikk du jobben?

- I fjor var jeg med skolen min Randaberg vgs. til Kosovo fordi jeg var i komiteen til innsamlingsaksjonen for SOS-Barnebyer. Det var også en fantastisk tur. Jeg er veldig interessert i både foto og film og brukte det for å engasjere skolen. Etter det har jeg alltid sagt at jeg ville være med på flere turer. Jeg ble kontaktet og spurt om jeg ville være med til Tanzania for å ta bilder og filme. Da svarte jeg selvfølgelig ja, sier Bø.

- Hvor var dere?

- Vi var i hovedsak i byen Mwanza for å se hvordan SOS-Barnebyer jobber, og se hva pengene fra innsamlingsaksjonene går til. Det er helt fantastisk å se hvor lite som skal til for å hjelpe så mange. Den ene dagen reiste vi på safari til Serengeti og sov i telt. Det var skikkelig spennende og gøy, sier Bø.

- Hvem reiser du med?

- Totalt var vi 16 stykk fra Norge som reiste. Elever og lærere fra Goddalen VGs, Nannestad VGs og Sørumsand VGs. Samt to stykk fra Ung-SOS og en fra SOS-hovedkontoret, sier Bø.

- Hvordan var det der du var?

- Det første jeg lå merke til var at det var veldig fattig. Mange folk har så og si ingenting. Det blir en reality check for oss som bor i Norge hvor vi har det så bra. Vi er utrolig heldige. Det var veldig store kontraster fra innsiden og utsiden av hotellet. Ellers var det varmt og godt. Folk var veldig hyggelige og glade. Safari var helt fantastisk, akkurat som i løvenes konge. Vi så mange forskjellige dyr og det var skikkelig spennende. Litt skummelt å sove i telt da det var hyener rett ved telte, men det gikk fint, sier Bø.

- Hva har gjort mest inntrykk på deg på reisen og jobben i SOS Barnebyer?

- Det som gjorde mest inntrykk på meg var hvor glade folk var. Alle barna og familiene vi traff var alltid smilende og hyggelige. Det var også utrolig å se hvor mange vi kan hjelpe. Selv om det virker lite for oss, har det stor betydning for dem. Jeg blir veldig engasjert til fortsatt arbeide for å hjelpe flere folk, sier Bø.

- Er dette noe du vil jobbe med når du er ferdig på skolen?

- Film og foto er absolutt noe jeg vil jobbe med etter skolen. Er det jeg liker aller best. Å filme for SOS-barnebyer er noe av det mest meningsfulle jeg har jobbet med til nå. Veldig kjekt å kunne hjelpe til slik at andre får det bedre, sier Bø som sier det hadde vært kjekt å jobbe mer med SOS-barnebyer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...