Benkesliteren kastet keeperhanskene og ble målkonge

Toppscorer: Simen har gått fra å vokte bur og benk for RIL til å bli toppscorer for Sunde. Foto: Jan Henrik Heggebø

Som reservelagskeeper for RIL voktet Simen Soma Hjelle benken på Norges nest øverste nivå. Nå hamrer han inn scoringer som spiss for Sunde IL.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2019 kl 20:35

Er det en spiller Sunde IL setter sin lit til når laget trenger scoringer, er det 27 år gamle Simen Soma Hjelle fra Randaberg.

Han er Sundes ubestridte målkonge, med flest mål i fire av sine seks sesonger i gul drakt. Forrige sesong satte han ballen i nota 21 ganger, og scoret med det flest mål av samtlige spillere i hele 5. divisjonspuljen. Han bidro dermed sterkt til at Sunde rykket opp til 4. divisjon.

At Simen skulle bli en så viktig spiss, toppscorer og ikke minst Sunde-spiller, var en gang et utenkelig scenario, også for hovedpersonen selv. Han startet nemlig karrieren mellom stengene til RIL.

– Om du for åtte, ni år siden hadde fortalt meg at jeg som reservelagskeeper for RIL en dag skulle bli toppscorer for Sunde, så hadde jeg ikke trodd deg, sier en lattermild Simen, som nå ser tilbake på sin utradisjonelle vei mot status som toppscorer.

Fra benkesliter til storscorer

For Simen startet fotballeventyret i en alder av seks år. Da spilte han for RIL, og med keeperhanskene på, klatret han etter hvert de aldersbestemte nivåene, helt opp til RILs A-lag. Den gang var RIL innom både 2. divisjon og Adecco-ligaen, som er det nest øverste nivået i norsk fotball, nå kalt OBOS-ligaen.

– Jeg fikk noen kamper i 2. divisjon, og var på benken ved et par anledninger da RIL var i Adecco. Det ble imidlertid mye benkeslit som reservelagskeeper. Jeg var ikke misfornøyd med tilværelsen, men valgte likevel å se meg om etter andre utfordringer, forteller Simen.

Som 19-åringen forlot han klubben til fordel for Vardeneset. Det var der randabergbuen først kastet hanskene og finpusset skuddsiktet.

– Jeg fikk muligheten som spiss i et par turneringskamper, og det viste seg å være en kjekk utfordring. Jeg så nok ikke veldig god ut, men jeg tror likevel at jeg gjorde det greit, forteller 27-åringen.

Halvannet år senere signerte han for det som nå er klubben i hans hjerte – Sunde IL. Der fortsatte han som utespiller, både som spiss og ving, og ble etter hvert en habil målscorer.

Dårlig avslutter

Selv for Simen er det vanskelig å forstå hvordan han som tidligere reservelagskeeper har klart å score så mange mål som spiss de siste årene. Han tror hverken det skyldes treningsinnsats eller gode avslutningsferdigheter.

– For å være helt ærlig får jeg det sjelden til å stemme på trening, men i kamp har jeg av en eller annen grunn scoret mange mål. Jeg har heller aldri vært den som blir igjen på løkka etter trening for å terpe på skuddteknikk. Den teknikken er for øvrig ganske dårlig. Det jeg imidlertid er god på er å komme til målsjanser, forteller han.

Vil score i målet han en gang voktet

Målsjanser håper Sunde-spissen å få flere av den kommende sesongen i 4. divisjon - særlig i de brennhete lokaloppgjørene mot gamleklubben RIL. Lagene møtes nemlig til dyst i samme pulje.

– På Sunde er det opptil flere randabergbuer som har en fortid i RIL, så det er ekstra mye tenning når lagene møtes. Selv har jeg et godt forhold til barndomsklubben, men det hadde selvsagt vært ekstra herlig å score i det buret jeg en gang voktet, avslutter Simen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...