Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Rapport konkluderer med at det fortsatt er rom for forbedring

Helsetilsynets rapport fra januar i år konkluderer blant annet med at barnevernets hjelpetiltak ofte verken er omfattende eller intensive nok. Foto: Kirsti K. Sømme

I den helt nye rapporten «Det å reise vasker øynene» har Helsetilsynet gått igjennom 106 barnevernssaker. Ennå er ikke alt som det burde være. Helset...

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2019 kl 14:07

I den helt nye rapporten «Det å reise vasker øynene» har Helsetilsynet gått igjennom 106 barnevernssaker. Ennå er ikke alt som det burde være.

Helsetilsynet kommer med flere klare anbefalinger til hvordan barnevernet kan bli bedre.

Hør på barnet

Helsetilsynet mener barnevernet må bli bedre til å bruke barnets erfaring og kunnskap til å opplyse saken.

Det barnet forteller må nedtegnes og gjennomgås med barnet slik at referatet er dekkende. Barnets erfaringer og synspunkter må tas inn i de barnefaglige analysene og vektlegges når det tas beslutninger om hjelpetiltak, akutte flyttinger eller omsorgsovertakelser.

Bedre verktøy

Helsetilsynet mener det er behov for å utvikle og benytte verktøy som gjør at barneverntjenestene kan bruke sin kompetanse til å gjennomføre faglige vurderinger og analyser av hva som er til barnets beste.

Vurderinger og analyser bør gjøres skriftlig slik at de er etterprøvbare og kan brukes til å evaluere om situasjonen for det enkelte barn blir bedre.

Effektive hjelpetiltak

Det er behov for å ta i bruk effektive hjelpetiltak som er tilpasset det samlede utfordringsbildet mange av familiene har.

Det må utvikles omfattende og intensive tiltak for de mest utsatte familiene for å redusere behovet for omsorgsovertakelser.

Det er også behov for å ta i bruk og videreutvikle hjelpetiltak som kan forbedre samarbeidet med barn og familier om alternativ til akutte plasseringer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...