Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Fortsatt i norgestoppen

Søstrene Helle (t.v.) og Anne Vilde Tuxen kom hjem fra helgens NM i Bergen med masse medaljer. Foto: Privat

Søstrene Helle og Anne Vilde Tuxen befestet igjen sin posisjon i stuptoppen i Norge under helgens senior-NM.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Stup, senior-NM 2018, Bergen: Helle tok med seg fire gull, to sølv og to bronse, og Anne Vilde hadde med seg fire gull og to sølv hjem igjen.

De to representerer fortsatt Randabergstuperne.

Stolt klubb

I klubben er de stolt av prestasjonene, og forteller at det ligger mye hardt arbeid bak resultatene og, ikke minst, mye reisevirksomhet for å få nok treningstid i basseng.

Hovedtrener i Randabergstuperne er Helge Tuxen, og de får hjelp av Arve Sundheim i Pingvin (Sola). De jobber hver dag uten lønn for å hjelpe talentene til å bli best mulig.

Følges nøye opp

Stuputøverne blir også fulgt opp med styrketrening av Marianne Linfjord ved Reshape i Sandnes. De får behandling for såre muskler av behandlere ved en klinikk i Tananger, og restitusjonstrening hos Brit S. Tollås Braathen.

- Klubben er takknemlig til alle som er med å hjelpe oss, sier Liv Anne Evertsen Tuxen, som også er trener i Randabergstuperne.

Senior-NM begynte fredag 25. mai med tre meter-stup. Helle Tuxen tok gull i samtlige av de individuelle øvelsene.

Samme dag stupte søstrene Helle og Anne Vilde synkront på tre meter, og endte på 1. plass.

Lørdag tok Anne Vilde gull og ble norgesmester på 10-meter (tårn) etter en kanonflott serie stup både i forsøket og i finalen.

Synkronsuksess

Helle gjennomførte også godt på 10-meteren og sikret seg sølv. Samme dag tok de to søstrene førsteplassen også synkront i tårnet.

På siste dag av senior-NM søndag toppet Helle og Anne Vilde med god innsats også på 1 meter sviktstup. Helle kom foran søsteren i forsøksrunden, mens Anne Vilde svarte tilbake i finalen og kom noen få poeng foran lillesøster og ble norgesmester.

Dårlige treningsforhold

Randabergstuperne lite fornøyd med kun to dager treningstid ukentlig i Randaberghallen.

- Vi klarer ikke å bygge opp klubben uten mer treningstid. Vi har gitt melding til idrettsrådet, men hører ikke noe derfra, sier Liv Anne Evertsen Tuxen.

Forøvrig reiser Helle Tuxen til EM junior i Helsinki om fire uker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...