Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Foreslår nye skatteregler for tips

– Når tips blir innrapportert av arbeidsgiver, bidrar vi også til likebehandling av lønn mellom ulike bransjer, sier Siv Jensen. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Regjeringen vil pålegge arbeidsgivere å innrapportere tips.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 19:32

I forbindelse med forslag til statsbudsjettet 2019 har regjeringen presentert en endring i skatteregler for tips.

– Regjeringen mener arbeidstakerne bør få samme rettigheter til sykepenger og pensjon fra folketrygden uavhengig av om de får betalt i form av tips eller ordinær lønn. Derfor foreslår vi å endre skattereglene for tips, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Nå vil regjeringen pålegge arbeidsgivere å innrapportere tips. I tillegg må de foreta forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift for tips på samme måten som for ordinær lønn, heter det i forslaget.

Tips er skattepliktig den dag i dag, men blir i praksis ikke skattlagt. Det er fordi arbeidsgiverne per i dag ikke har plikt til å innrapportere tipsene de ansatte mottar.

Finansministeren mener at en ved å behandle tips som annen lønn, får et mer moderne og ryddigere arbeidsliv, som styrker arbeidstakernes rettigheter.

Innføringen av nye rutiner for innrapportering vil ha noen praktiske konsekvenser for arbeidsgiverne, men fra nyåret blir det innført nye bokføringsregler som gjør at arbeidsgivere uansett må holde oversikt over tips. Derfor er det er godt tidspunkt for endring, mener regjeringen.

– Når tips blir innrapportert av arbeidsgiver, bidrar vi også til likebehandling av lønn mellom ulike bransjer. Dessuten blir det enklere for den enkelte arbeidstaker å etterleve skatteplikten, sier Jensen.

Endringen i skatteregler skal bidra til å fjerne dagens konkurransevridning i favør bransjer hvor tips er mer utbredt. Det skal gi likere skattevilkår for bruk av arbeidskraft, bedre fordeling av ressursene mellom bedrifter og dermed høyere verdiskapning for samfunnet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...