Foreslår 50-sone på Randabergveien

Statens vegvesen foreslår en 50-sone på Randabergveien fra rundkjøringen ved E39 til og med krysset med Goaveien. Krysset ved Montér blir da inkludert i den nye fartsgrensen. Foto: Arkivfoto/Kirsti Kastrup Sømme

Statens vegvesen foreslår å sette ned fartsgrensen på Randabergveien fra E39 til og med krysset med Goaveien.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Statens vegvesen vil endre fartsgrensen på strekningen, og går inn for en sammenhengende 50-sone fra rundkjøringen ved E39 til og med krysset med Goaveien.

– Dette vil bidra til å dempe hastighetsnivået noe i forbindelse med avkjørsel til Montér, samt kryss med Goaveien, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Til orientering anser vi det ikke aktuelt «å stykke opp» fartsgrensen slik at det blir en kort fartsgrensesone ved avkjørsel til Montér og kryss med Goaveien, skriver de videre.

Tidligere var Randabergveien skiltet med 40-sone fra rundkjøringen ved E39 og frem til like før krysset med Montér. I høst ble fartsgrensen endret slik at det nå er 60-sone på hele strekket fra E39 til Randaberg sentrum, selv om det er skiltet med anbefalt fartsgrense i kurven mellom Montér og E39.

Til høring

I henhold til skiltforskriften ber Statens vegvesen nå om uttale fra Randaberg kommune og Sør-Vest politidistrikt til forslag innen 15. februar. Vegvesenet kan ikke ferdigbehandle saken før de har mottatt uttale fra begge høringsinstansene, og oppfordrer derfor kommunen og politidistriktet om å uttale seg før fristen.

Ny fartsgrense: Den markerte strekningen, fra rundkjøringen ved E39 til og med krysset med Goaveien, viser hvor det nå skal bli 50-sone på Randabergveien. Foto: Statens vegvesen Foto: Statens vegvesen

Reaksjoner fra kommunen

Etter 60-sonen på strekningen kom i høst reagerte flere Randaberg-politikere og rådmann Magne Fjell. De ba vegvesenet justere ned fartsgrensen.

– I ettertid har det vært en del reaksjoner på endringen som er gjort, blant annet fra ulikt hold i Randaberg kommune. Reaksjonene går blant annet på forhold knyttet til avkjørsel ved Montér. Det presiseres at fartsgrensen forbi Montér ikke er endret. Denne var også tidligere 60 km/t, skriver Statens vegvesen i pressemeldingen.

Siste med #Statens vegvesenVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...