Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– For tidlig å konkludere i forhandlinger om ny byvekstavtale

Fra venstre, Randabergs ordfører Kristine Enger (Ap) og Anita Egeli (Frp) i diskusjon om Bymiljøpakken i Randaberg formannskap torsdag 7. mars.

Anita Egeli (Arp) ønsket svar fra ordfører Kristine Enger (Ap) blant annet om hvorfor fjerning av rushtidsavgift i Bymiljøpakken ikke er tema i nye forhandlinger med staten. – Det er absolutt tema, svarte ordføreren.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Egeli fremmet spørsmålet sitt som interpellasjon i Randaberg formannskap torsdag 7. mars. Hun ville også vite om ordføreren mener om det nye tilbudet staten har gitt er bedre enn det som allerede er på bordet?

Ordfører Enger svarte til Egeli at de lokale partene på Nord-Jæren har fått lov av Samferdselsdepartementet til å gå gjennom takst- og rabattsystemet i Bymiljøpakken (takst, rushtid, el-bil, rushtidsavgift med mer), som er vedtatt av Stortinget.

– Å fjerne rushtidsavgiften har i høyeste grad vært tema for å oppnå enighet lokalt. Som kjent fra media har det ikke vært mulig å oppnå enighet for å fjerne rushtidsavgiften helt, svarte Kristine Enger. Hun påpekte at hun har handlet i styringsgruppa for Bymiljøpakken i tråd med kommunestyrets ønske.

– Når det gjelder Randaberg kommunestyre sin forventning om at fylkesordfører leder styringsgruppa for Bymiljøpakken på Nord-Jæren er det gjort kjent i styringsgruppas møte 28. september i fjor. I ettertid har ordfører tatt saken opp med kun de lokale partene uten å få gjennomslag. Verken fylkesordførerens selv eller noen av de andre ordførerne vil bytte ut vegdirektøren som leder av styringsgruppa.

Til Anita Egeli spørsmål om det nytt tilbud staten er bedre enn det som allerede er forhandlet fram, svarte ordfører Enger at det er for tidlig å konkludere på.

– Forhandlingene med staten om en revidert byvekstavtale pågår fortsatt. Statens har lagt fram tilbud på 10,5 milliarder kroner for perioden 2018 - 2019. I eksisterende byvekstavtale har staten forpliktet seg til cirka 7,3 milliarder kroner for perioden 2017 - 2023. Det er fortsatt mange uavklarte spørsmål. Dette handler blant annet om statens bidrag til bussveien, risikofordeling, tilbakeføring av merverdiavgift, sammenkobling av jernbane og buss, spesielt for Jåttåvågen - Ullandhaug, som er traséen opp til det nye sykehuset, svarte Kristine Enger.

Bymiljøpakken skal gjøre det lettere og komme fram på veiene og bedre bymiljø på Nord-Jæren. Det er en dugnad mellom staten, fylket, kommuner og innbyggere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...