Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Folk skal møtes på torget

Knud Helge Robberstad ved Innbyggerservice i Stavanger sentrum der blant andre konsulent Elena Egge Roux (t.v.) og saksbehandler Kari Bang Jacobsen jobber. Foto: Sigbjørn Berentsen

Utvikling av Innbyggertorg i Rennesøy og Finnøy blir et pilotprosjekt i Nye Stavanger kommune. Dette skal bli noe mer enn servicetorg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Vi skal lage noe nytt i måten å møte kommunen på i Vikevåg og på Judaberg, sier Knud Helge Robberstad. Han er rådgiver i prosjektet Nye Stavanger og nå prosjektleder for konseptet Innbyggertorg.

Intensjonsavtalen for kommunesammenslåingen forteller at kommunen skal være til stede også i Finnøy og Rennesøy, som blir kommunedeler, fra 1. januar 2020.

Fra denne datoen skal innbyggertorg med innbyggerservice være på plass i de nye kommunedelene.

Innbyggerservice er en fagavdeling. Den møter publikum, gir veiledning og tilbyr formidling og enkel saksbehandling.

- Innbyggerservice skal være på plass i Judaberg og Vikevåg før jul i år sånn at kommuneadministrasjonen er til stede i de nye kommunedelene fra nyttårsskiftet, sier Robberstad.

Innen fire uker skal han, ansatte og tillitsvalgte i de tre kommunene levere en plan for hvordan Innbyggerservice i Judaberg og Vikevåg skal være. Etter det skal en gruppe arbeide med å etablere torgene på de to stedene.

- Dette blir noe helt nytt i den nye kommunen, som det er spennende å være med å utvikle i Nye Stavanger, sier prosjektlederen og påpeker flere ganger at torgene må la seg realisere med et publikumsrettet tilbud innenfor den tiden og de økonomiske rammene som er tilgjengelig.

- Samtidig skal torgene gi positive opplevelser for innbyggerne i møte med kommunen, sier han.

- Hvorfor Innbyggertorg?

- Begrepet angir en møteplass. I første fase skal publikumsmottaket med innbyggerservice være på plass på torget. Senere blir det politisk aktivitet ved at nye kommunedelsutvalg knyttes til, og frivillige organisasjoner, lokalt næringsliv og andre kommunale tjenester kan møtes her, sier Robberstad.

Siste med #Tjenestetilbud Nye StavangerVis flere

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...