Fokus på trafikksikkerhet

Vær oppmerksom: Kim Stian Kolnes passer godt på at sønnen Håkon Sele Kolnes (2) ikke går alene langs veien. Han oppfordrer alle til å følge nøye med på omgivelsene, da barn plutselig kan dukke opp bak parkerte biler og hekker. Foto: Ingvild Olaussen

Viste Hageby velforening oppfordrer bilister til å kjøre etter forholdene og senke farten i nabolaget.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Min største oppfordring til folk er å tilpasse farten og kjøre saktere, sier Kim Stian Kolnes, leder i Viste Hageby velforening.

Velforeningen ønsker å rette et ekstra fokus mot trafikksikkerhet etter en ulykke på 17. mai, da en gutt ble påkjørt i Varheiveien. Gutten var ved bevissthet, men blødde fra hodet og ble fraktet i ambulanse til sykehuset. Ifølge vitner skjedde ulykken da gutten kom ut i veien bak en parkert bil, som stod parkert langs Varheiveien.

Kolnes var ikke vitne til hendelsen selv, og understreker at hans kommentarer ikke er spesifikt rettet til denne hendelsen, men til generell trafikksikkerhet i nabolaget. Problemstillingen har vært oppe i velforeningen før påkjørselen fant sted på 17. mai.

– Vi har tenkt på trafikksikkerheten i Viste Hageby og tatt det opp i velforeningen tidligere, forteller han.

Gaten som parkeringsplass

Kolnes ser på utfordringen med trafikksikkerhet i nabolaget som todelt.

– Det ene problemet er at folk bruker gaten som parkeringsplass, sier han, og forteller videre:

– Jeg skjønner at det av og til kommer til å stå biler parkert i gaten, og har forståelse for det. Ved spesielle anledninger når man får besøk må gjerne bilene parkere i veien. Vi har ikke en stor parkeringsplass i området, og vi kan ikke forvente at folk skal gå fra parkeringsplassen ved Hålandsvannet.

Til de som må parkere i gaten ber Kolnes om at de parkerer langs samme side av veien, slik at andre bilister slipper å kjøre slalåm mellom de parkerte bilene.

De som permanent parkerer bilen sin i gaten siden de ikke har plass på egen tomt, mener Kolnes bør ta grep for å få plass til alle bilene på egen eiendom.

Tilpass farten

Selv om det er 30-sone og barn leker-skilt i nabolaget, mener Kolnes at den andre delen av problemet handler om fart.

– Flere kjører for fort i gatene og tilpasser ikke farten etter kjøreforholdene, sier han, og fortsetter:

– Mange unger kommer fort ut på veien fra gang- og sykkelsti eller ut fra rundt en hekk, og da er det viktig å holde rolig fart. Jeg tror ikke det nytter å sette opp flere skilt eller fartsdumper. Det beste er om folk kjører etter forholdene, og senker farten hvis det står mange biler parkert langs veien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...