Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Flere generasjoner i strandkanten

Perfekt plass: Hele familien Kolnes, inkludert boston terrieren Frank, stortrives på Vestre Goa. Foto: Andreas Ramsay Thorsen Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Utbyggingen av Vestre Goa har i hovedsak foregått i løpet av de siste ti årene. Mange innflyttere har vokst opp rett ved, og vil holde seg nær familie og vakker natur.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2018 kl 15:09

Vestre Goa er et av de nyeste nabolagene i Randaberg. Renate Kolnes, mannen Truls, og barna Jonatan på snart åtte år, Ulrikke på seks, og minstesøster Synne som blir 3, holder til i en av de mange eneboligene som har kommet opp i de siste årene.

Nært og kjært

- Jeg vokste opp på Endrestø, og bodde så noen år på Tasta. Etter å ha leita voldsomt etter hus her, fikk vi det endelig i 2014. Jeg er ekstremt hjemmekjær. Jeg er glad i Randaberg og særlig dette området - det er gode turmuligheter overalt. Vi ville også at barna våre skulle få gå på Goa skole, der jeg gikk. Vi ville kjøpe nytt, ikke pusse opp noe gammelt, og dette er det eneste nye feltet i skolekretsen som er bygget på veldig lenge, forklarer Renate.

Fin plass for små og store

Familien kunne ikke vært mer fornøyd med valget, og med været som har vært nå, er beliggenheten perfekt:

- Ungene har vært nede på stranda hver dag i sommer, både morgen og kveld. De hiver på seg badetøyet hjemme og så går vi ned.

Tomtene her er mindre enn i Viste Hageby, men det går greit:

- Truls er veldig glad i den lille hagen vår, og den grenser til et friområde vi deler med naboene. Der setter vi opp bålpanne og koser oss sammen.

Som familien Kolnes, har de fleste naboene vokst opp på Randaberg, men det har kommet noen til utenfra.

- De fleste har en eller annen tilknytning til området, men det er kjekt at det kommer litt nye folk her også, smiler Renate.

Generasjoner side om side

Blant alle de nye boligene som har kommet opp er det noen få som har stått her lenge. Johannes Olsen kjøpte tomt, bygget huset selv over to år, og flyttet inn i 1964.

- Jeg gjorde alt selv, bortsett fra å skyte bort noe fjell for å klargjøre tomten til bygging. Også rørene fikk jeg på plass, forteller Olsen, som jobbet som tømmermann da han var yrkesaktiv.

- Tomten var skilt ut fra utmarken til en bonde, og heldigvis bodde svigerforeldrene mine rett ved, for de lot meg bruke deres vei slik at vi fikk adkomst til tomten.

Som sine tre nærmeste naboer har han sine to døtre og sønnen, som sammen med sine familier bor i tre eneboliger som i den senere tid også har fått plass på arealet han kjøpte for over 50 år siden.

- Jeg er glad for at ungene mine har god utsikt til sjøen i husene sine, for noen av «klossene» som er bygget nedenfor meg har kommet litt i veien for utsikten min, konstaterer han.

Men han er stadig glad i stedet:

- Vi har hatt det fint her. Jeg har gått tur ved sjøen hver dag. Men nå har jeg riktignok blitt 82 år, så jeg går ikke så lange turer som før!

Bred appell

Det er ikke bare nye og gamle lokale som nyter omgivelsene sine i strandkanten. Mange fra litt lenger unna tar turen ut titt og ofte.

Ved Vistestranden neste dag, kommer Ann-Kathrin Sæthre og de to hundene hennes gående. Det skal være veldig sent eller veldig tidlig for at man ikke treffer på en hund og eier på luftetur her ned. Sæthre bor et lite stykke unna, på Øvre Grødem, men forteller at hun og de to firbeinte kommer hit ofte:

- Hundene liker seg her!

Selv om området er fint, gjør hun sitt for å gjøre det finere.

- Jeg plukker søppel hver gang jeg er her. En dag tidligere i sommer sto det 13 forlatte engangsgriller igjen, og på disse dagene med fint vær er det mye matemballasje, bleier, og så videre. Heldigvis er det satt opp en dispenser med avfallsposer for oss som vil plukke, sier hun.

Like bortfor, ved piknikbordene, sitter Eva Jæger og datteren Ingrid. De er fra Stokka, men liker seg på Randaberg.

- Vi har Stokkavannet, men det er ikke det samme som sjø. Favoritten min er Sandestranda, men vi kommer ofte hit også. Dette er siste sommerdag, sier de, så måtte vi iallfall komme! forteller Eva.

Langs turstien har hun plukket med seg noen blomster:

- Jeg håper ikke disse er freda! De var så fine, og jeg har ikke sett slike før.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...