Stein fjernet fra mur på kirkegård

Foto: Arvid Nådland

Mandag ble det oppdaget noe som minnet om hærverk på de nye natursteinsmurene på Sørbø kirkegård på Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Mandag denne uka var gravlundsarbeider i Rennesøy kommune, Arvid Nådland, på sin runde for å hente søppel og annet ved kirkegårdene.

Da han kom til Sørbø oppdaget han at stein flere steder i natursteinsmurene var borte. Denne kirkegården er det brukt mye penger på å utvide, og den ble nyåpnet og vigslet i desember.

- Jeg har hørt at blomster blir tatt fra graver, men at stein som dette forsvinner, det har vi aldri opplevd før, sier Arvid Nådland til Bygdebladet.

Tirsdag morgen var det stabsmøte ved kirkekontoret, og Nådland tok dette opp der. Ingen vet hva som har skjedd, men Nådland synes det er på sin plass at det kommer fram i lokalvisa slik at folk ser at dette kan skje også i Rennesøy.

- Vi må fikse opp i dette, og bruke ressurser på det. Så er det samtidig synd, og skuffende hvis det er noen som har stjålet fra disse flotte natursteinsmurene, sier han.

Nå håper Nådland og de andre ved kirkekontoret at folk er oppmerksomme på at dette kan skje, og melder fra hvis det skjer.

Foto: Arvid Nådland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...