Fem millioner kroner til bysykler

Slik ser skissen på de nye elektriske bysyklene ut. Foto: Kolumbus

Randaberg kommune, sammen elleve andre kommuner i Rogaland og Kolumbus, fått tildelt fem millioner kroner fra Miljødirektoratets klimasatsmidler til regionens bysykkelordning. Syklene er forventet klare sesongen 2019.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Randaberg kommune fikk i vinter, sammen med alle kommunene i Rogaland, tilbudet om å delta i klimasatssøknaden «Integrering av sykkeldeling i mobilitetstilbudet». Randaberg kommune deltar sammen med kommunene Eigersund, Time, Hå, Klepp, Gjesdal, Haugesund, Karmøy, Sandnes, Sola, Stavanger og Strand.

- Det er vanskelig for mindre kommuner å tilby bysykler, men ved å gå sammen blir vi større og sterkere. Det er dyrt å ha alene, men sammen blir det enklere og billigere, sier kommunikasjonssjef i Kolumbus, Grethe Skundberg.

- Hva vil sesongen 2019 si, når kommer syklene og ladestasjoner til å være klare?
- Det er litt vanskelig å si. Nå har vi ute et anbud nasjonalt og internasjonalt, så akkurat nå er det vanskelig å si, sier Skundberg.

Kommunene må se det an

Planen er at det i 2019 skal rulles ut 750 nye bysykler i kommunene, med dobbelt så mange ladepunkter i kommunene.

Det ble søkt om 8 millioner kroner til prosjektet, 5 millioner kroner dekker halvparten av kostnadene, mens den enkelte kommune betaler det resterende.
- Her må kommunene se på på om den skal ha det antallet sykler man hadde tenkt, eller om kommunen skal gå en ekstra runde og se på et annet antall, sier Skundberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...