Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Fellesskapet danner Høstmarken

Høstmarken: Svein Sørnes trekker fra fellesskapet som nøkkelen til Høstmarken-suksess. Foto: Jan Henrik Heggebø

Svein Sørnes, arrangementansvarlig for Høstmarken, trekker fram fellesskapet som nøkkelen til suksess under årets høstfeiring.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2018 kl 08:36

Utstillerne fylte gatene med ferske, kortreiste råvarer, suvenirer, klær og gårdsdyr. Fra scenekanten underholdt store og små, med trylletriks, sang og ikke minst eksplosjoner.

I år som i fjor samlet hundrevis av innbyggere seg i Randaberg sentrum for å få med seg det årlige arrangementet, Høstmarken.

Les også: Se stort bildegalleri fra Høstmarken

– Fantastisk atmosfære

For Svein Sørnes, daglig leder i Randaberg landsbyforening, kan forrige helgs arrangement kun beskrives med ett ord:

– Fellesskap. Dette arrangementet viser atter en gang hvor mange gode krefter vi har her i Randaberg, og hvor godt de jobber sammen. Da snakker jeg om alle de lokale bøndene, butikkeierne og innbyggerne generelt som kommer hit til Høstmarken og skaper en fantastisk atmosfære, sier Sørnes.

Skuelystne fylte torget lørdag formiddag og ettermiddag. Foto: Jan Henrik Heggebø

Fornøyd med oppmøtet

Et arrangement preget av musikk, barneunderholdning, prøvesmaking av årets landsbysuppe og en storslått talentkonkurranse, trakk skuelystne til sentrum fra tidlig formiddag til sen ettermiddag.

I tillegg vekket den årlige kåringen av Randabergs ildsjel stor oppmerksomhet. Denne gangen var det Gunnar Kolnes i Randaberg Idrettslag som stakk av med prisen.

Videre ble det delt ut penger til lokale klubber og korps.

Selv har ikke Sørnes oversikt over hvor mange som fikk med seg alle lørdagens høydepunkter.

Han sitter likevel igjen med et inntrykk av at Høstmarken slo an også i år, det etter en samtale med en pensjonistgjeng mandag morgen.

– De pleier å samle seg på Sentrum 21, og starter ofte med å ta opp negative sider av dagsaktuelle tema. Selv synes de det var vanskelig å finne en ledig parkeringsplass under Høstmarken, da nærmest alle var opptatt. Da tenker jeg med meg selv at, yes, da har vi virkelig hatt et godt oppmøte, sier Sørnes flirende.

Godt salg

I år deltok Sørnes på Høstmarken som arrangementansvarlig for fjerde gang. For hvert år ser han et arrangement som fortsetter å utvikle seg i riktig retning.

– Vi har alltid hatt et mål om å strekke oss år for år, noe jeg føler vi klarer. Vi klarer å skape et godt, følelsesmessig liv i sentrum, hvor innbyggerne synes det er kjekt å handle, sier han, og legger til:

– Jeg har hatt noen telefonrunder med butikkeiere og bønder etter helgen, og samtlige sier de er svært godt fornøyde med salget. Folk legger fra seg penger på slike dager, og det er greit, for vi ønsker å styrke lokal handel, sier han.

Svein Sørnes (t.v.) var svært fornøyd med oppmøtet forrige helg. Foto: Jan Henrik Heggebø

Samarbeidsvillige parter

Sørnes beskriver Høstmarken som en tradisjon som står innbyggerne nær, noe han tror den kommer til å gjøre i mange år framover.

Selv synes han det er vanskelig å peke på ett konkret høydepunkt fra Høstmarken i år, før han omsider kommer til en konklusjon.

– Høydepunktet for meg var å se at lokale krefter jobbet så godt sammen, sier arrangementansvarlig.

Han referer til hvordan butikkene tok initiativ til å lokke innbyggerne til torget allerede tidlig på formiddagen, ved å sammen sette ned prisene på alle sine produkter de første timene.

– Det synes jeg var ekstremt virkningsfullt og kreativt. Vi hadde jo ikke noe trekkplaster her, i form av for eksempel kjendiser på scenekanten. Jeg tror imidlertid at det var helheten av arrangementet som lokket innbyggerne til torget, og det skal alle de samarbeidsvillige partene ha stor ære for å ha bidratt til. Fellesskapet danner Høstmarken, avslutter Sørnes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...