Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Et yrende mylder av liv

Sang: Medlemmene i mannskoret Hyttetu sang for et fullsatt museum lørdag kveld. Foto: Privat

Nærmere 200 deltakere fikk i helgen med seg både kunstutstilling, kino, konsert og foredrag da Hummerhelg ble arrangert for femte år på rad.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det var et yrende mulder av liv i alle museets etasjer, i ekstra oppsatt telt på terrassen og på klekkeriet, sier kulturleder i Kvitsøy kommune, Oddbjørg Sætre, når hun beskriver sin opplevelse av Hummerhelg 2018.

Fra forrige torsdag til søndag var det nemlig duket for det årlige arrangementet på Kvitsøy. Langhelgen på hummermuseet var spekket med aktiviteter for både barn og voksne.

– Det var en storslått hummerhelg, med mye Kvitsøy-kultur til glede for mange små og store, tilhørere og deltakere, forteller kulturlederen.

Opptrådte: Charlotte Bjørsvik og Stian Bjørsvik. Foto: Privat

Fullspekket program

Historielaget åpnet hummerhelgen torsdag kveld, med bildevisning og stor grad av mimring sammen nærmere 70 deltakere.

– Det var en hyggelig kveld, hvor Anders Olsen overrasket med musikkvideo og filmer fra 60-tallet, sier Sætre.

Fredag var det ungdomskveld i regi av elevrådet på Kvitsøy skole, med filmvisning i et mørklagt museum hvor et rungende anlegg bød på ekte kinolyd for omtrent 20 ungdommer. Samme dag hadde to av medlemmene i klekkerigjengen, Geir Haaland og Kjell Meling, omvisning på klekkeriet, etterfulgt av en spørrekonkurranse om hummer.

Lørdag foregikk den offisielle åpningen av kunstutstillingen, ledet an av leder for det lokale kunstlaget, Eugenie Prøis Lunde. I tillegg var det duket for fotoutstilling hvor lokale bidragsytere viste fram sine bilder, mens filosof Einar Øverenget holdt et foredrag om hva som er et godt samfunn og et godt liv. De minste koste seg med blant annet ansiktsmaling, tegning og sjøkartlæring.

Spilte og sang: Lighthouse Singer var blant dem som entret scenen på Hummermuseet. Foto: Privat

– Lørdag var en strålende flott dag, med sol og nesten ingen antydning til vind. Rundt hundre små og store fant veien til arrangementet denne dagen, forteller Sætre.

Senere på dagen ble også årets hummerbilde 2018 kåret. I år var det Kenneth Meling som stakk av med tittelen for sitt bilde. Han ble premiert med en rød sjokoladehummer.

Godt publikumsoppmøte

Senere lørdag kveld var det i forbindelse med Hummerhelgen 2018 duket for mellematkonsert i fellessatsingen Kvitsøylyd.

Dette var den første av hele syv konserter i serien, fordelt utover 2018, 2019 og delvis 2020.

På lørdag viste de tre arrangørene, Anders Olsen, Brigt Helgeland og Lasse Pallesen kavalkade over tidligere konserter, og framførte en ny sang sammen med Kjell Arve Hestetun.

Årets bilde: Kenneth Meling vant konkurransen "Årets Hummerbilde 2018". Foto: Privat

Mannskoret Hyttetu, Charlotte Bjørsvik, Stian Bjørsvik og Lighthouse Singers var også blant dem som bidro til en god blanding av musikalske innslag under mellematkonserten.

– Vi i komiteen er godt fornøyde med både aktørene og det gode publikumsoppmøtet. Dette var en god start på en ny serie med mellematkonserter. Nå ser vi fram til mange flere, sier Olsen. Neste konsert i rekken arrangeres trolig 9. februar 2019.

Hummerhelg 2018 ble avsluttet med åpent museum, hvor elever fra 10. trinn på Kvitsøy skole solgte boller, kaffe og kaker.

Hummer: Klekkerigjengen viste fram hummere fra klekkeriet. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...