Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Et blivende sted

Selvbygger: Robert Håland mellom hus og lekehus, begge bygd selv. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Med god hjelp av en far som er murer, har Robert Håland bygget huset sitt i Sentrum Vest selv. Her vil han bo resten av livet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2018 kl 15:19

– Jeg er en byggefeltsunge, jeg. Da jeg var liten flyttet vi til et byggefelt på Grødem, hvor jeg stortrivdes. Så det har vært viktig for meg at ungene mine skal kunne ha den oppveksten jeg fikk.

Robert Håland er født og oppvokst i Randaberg, og hadde alltid sett for seg å bli i kommunen. Slik ble det, med en liten omvei.

– Da jeg først entret boligmarkedet var det lite å oppdrive i Randaberg, så jeg kjøpte i Kvernevik, men tenkte at det fikk være midlertidig. Da kommunen lyste ut tomter i Sentrum Vest, slo jeg til. Far har vært murer hele livet, så vi ble enige om å bygge murhus sammen, med noe hjelp av tømmermenn da. Hver dag etter jobb og helger i ni måneder sto vi på og fikk bygget det første huset på dette feltet.

Det tok ikke lang tid før det kom flere etter:

– Det var mange på vår alder som kjøpte, så dem fikk vi som venner og barna våre har vokst opp sammen. Det har vært noe utskifting – yngre familier kommer inn og gjentar prosessen. Men med barn på 17, 14 og 5 så har vi jo startet prosessen om igjen selv.

Håland er ikke i tvil om at han er på rett sted.

– Jeg skal bo her til jeg blir gammel. Jeg kunne ikke tenkt meg å bo noen annen plass, jeg liker meg her hvor jeg kjenner alle og har gode venner som naboer.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...