Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Facebook-gruppe i stor vekst:

– En utfordring er kollektivtilbudet for ungdom og studenter

Cathrine på Finnøy er initiataker til facebookgruppa Øyboer i Nye Stavanger. Foto: Privat

I september i fjor ble facebook-gruppa «Øyboer i Nye Stavanger» opprettet. Nå nærmer den seg 900 medlemmer.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2019 kl 11:36

Navn: Cathrine Imsland

Alder: 47 år
Bosted: Faahagen, Finnøy

- Har opprettelsen av Facebook-gruppen «Øyboer i Nye Stavanger» svart til dine forventninger?

- Ja, det har den. Det skapes diskusjoner, og mer enn forventet ut i fra behovene.

- Mye av diskusjonene har vært el-bil og bompenger. Hva synes du?

- Egentlig er det greit, spesielt i mangel av andre saker som kan engasjere. Når de fleste innbyggere i Finnøy er låst bak en bom, er det naturlig fordi det berører folk sin privatøkonomi.

- Er pendling viktigste sak for gruppa?

- Det har blitt det fordi det er største utfordringen for de fleste. Ikke minst for unge i forhold til manglende kollektivtilbud, som gjør det vanskelig å benytte fritidstilbud i Stavanger. Det er ikke alle spiller fotball. Også studenter har et lite fungerende kollektivtilbud.

- Hva med Øyfast?

- Det er en viktig sak for oss, der vi stiller spørsmålstegn ved lovligheten av å bruke bompenger i Finnfast til å betale for andre fastlandsforbindelser i Finnøy. Men det er viktig å nevne at det er delte meninger om dette i facebook-gruppa, sier Cathrine Imsland.

- Innbyggertorg skal etableres på Judaberg. Hvilken forventning har du til dette?

- At det blir nærhet til det som skjer politisk, at vi ikke trenger å dra til byen for å skaffe oss informasjon. Jo, Innbyggertorg i Judaberg og Vikevåg synes jeg er bra.

Nøkkelord

Siste med #Nye StavangerVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...