– En stor del av julen

Blomst til blomsterdekoratøren: Inger Lise Andersen mottok årets første juleblomst av Bygdebladet. Det var veldig kjekt at jeg som blomsterdekoratør fikk blomst. Den skal pynte fint opp hjemme i stuen til i førjulstiden, sier hun. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

For Inger Lise Andersen er blomster en stor del av julen - både på den ene og den andre måten.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Så koselig. Tusen takk, smiler randabergbuen Inger Lise Andersen idet hun mottar juleblomsten fra Bygdebladet.

– Det er sjelden blomsterdekoratører får blomster, så det var jo ekstra hyggelig.
Latteren slippes løs i rommet.

– Å? Er du det?

Hun nikker.

– Og denne var skikkelig fin. Jeg skal ta en snap og sende ned til de som laget juledekorasjonen og skryte, sier Inger Lise som kjenner samtlige på den lokale blomsterbutikken i Randaberg.

Selv har hun startet opp blomsterbutikk for 12 år siden. Den er plassert på Sola.

Ønsket endring

– Jeg jobbet på kontor før det og kjente jeg ønsket meg en forandring.
Og dermed ble det slik. Inger Lise omskolerte seg, og startet like gjerne opp sin egen butikk etter dette.

– Trives du med endringen?

– Absolutt. Det er veldig gøy, men også travelt til tider. Det kunne godt vært litt mer fordelt over hele året. Og nå er vi på vei inn i den travleste tiden…

– Hva betyr det i praksis?

– Det betyr fort 14 - 17 timers arbeidsdager. Det betyr så vidt å gli nedom en stol for å få i seg lunsj og opp igjen. Og det betyr jeg må være god å planlegge for å ha frie hender til å jobbe. Være ute i god tid. Alle kakesortene til jul er allerede bakt. Hun ler.

– Men gavene er jeg litt sent ute med i år, så der må jeg skjerpe meg. Men jeg har en plan om hva alle skal få oppe i hodet mitt.

Hun kikker ned på blomsten igjen.

– Denne tror jeg må få plass på bordet slik jeg kan se på den når jeg sitter i godstolen. Igjen, tusen takk. For meg er blomster en stor del av julen.

Inger Lise mimrer tilbake og resonnerer seg frem til at de må ha vært abonnent siden avisen startet opp i 1997.

– Jeg har lest om de abonnentene som har fått juleblomst tidligere år, så det var jo ekstra koselig det ble min tur denne gangen. Jeg synes det er viktig å holde lokalavisa for å få med seg det som skjer i lokalsamfunnet, sier hun.

Klokken tikker mot ni denne tirsdag morgenen. Da åpner Blomstergården til Inger Lise.

Mye å lage opp

– Jeg har sagt jeg blir litt senere inn i dag. Men det er mye å gjøre, mye å lage opp ettersom det er første advent til helga. Folk er på vei inn i julemodus. Det var flere innom butikken min som trudde det var første advent allerede forrige helg. Hun smiler.

– Hvordan er det med julepynt og julefeiring hjemme hos deg da?

– Julepynten kommer frem nå til helga. Men du finner ingen nisser hos meg. Det pynter jeg ikke med. Hun ler.

På julaften er det kalkunmiddag. Slik har det alltid vært. Så samles hele familien. Barn og barnebarn.

– Når jeg er på tampen på jobb, hjelper ektemannen min og ordner til hjemme. Og yngste sønn, som til vanlig bor i Oslo, tar gjerne over hele kokkeleringen. Det setter jeg stor pris på, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...