Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Emma (7) og Ella (7) vil redde kloden

Ella (t.v.) og Emma i full sving under ryddeaksjonen torsdag formiddag. Foto: Jan Henrik Heggebø

Randaberg Helselag og 62 førsteklassinger ved Harestad skole plukket søppel i sentrum på torsdag, i regi av Coops landsdekkende ryddeaksjon.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2019 kl 08:29

– Vi plukker søppel fordi vi vil redde kloden. Den må ikke bli ødelagt. Hvis ingen plukker søppel blir det stygt og ekkelt rundt oss, sier Ella (7) og Emma (7).

– Og dyr som katter, pinnsvin og fugler kan dø av søppelet, så det er viktig av vi plukker det opp, legger Alf Magnus (6) til.

Derfor tilbringer de en skoletime utendørs, sammen med 59 andre førsteklassinger fra Harestad skole. De har funnet fram hansker og søppelsekker, og ivrer etter å gjøre Randaberg til et enda litt renere og penere sted å være.

Alf Magnus mener det er viktig å plukke søppel slik at ikke dyrene dør. Foto: Jan Henrik Heggebø

Les også: Over 2000 barn samles for å plukke søppel

– Vi ønsket å gi noe tilbake

Elevene fra Harestad skole er ofte ute og plukker søppel, men denne gang gjør de det i regi av Coops landsomfattende ryddeaksjon som varer fra 27. april til 4. mai. Utvalgte Coop-butikker over hele Norge, inkludert butikken på Randaberg, deler ut gratis ryddeutstyr med hansker og sekker til de som ønsker å bidra.

Da Randaberg Helselag fikk nuss i at Coop arrangerte ryddeaksjonen stilte de opp, og inviterte også med seg de 62 skoleelevene.

– Vi bidrar fordi vi ønsker et rent og grønt Randaberg. I tillegg har den lokale butikken støttet oss opptil flere ganger når vi har stelt i stand arrangementer, så nå ønsker vi å gi noe tilbake, forteller Reidun Sirevaag, styreleder i Randaberg Helselag.

Samtlige av de 62 førsteklassingene var ivrige etter å plukke søppel. Foto: Jan Henrik Heggebø

Hun legger til at Helselaget setter pris på elevenes engasjement.

– Vi synes det er hyggelig at elevene ønsker å bidra, og det er kjekt at vi på tvers av generasjoner kan gå sammen om dette arbeidet. Dette er god læring for elevene – det er holdningsskapende arbeid, sier Sirevaag.

Sammen ryddet de området rundt gamle Harestad skole og inn mot Randaberg sentrum.

Flere medlemmer av Randaberg Helselags gågruppe bidro også. De plukket søppel langs Kyrkjeveien, Vistestranden og på Raustein. De endte opp med to fulle søppelsekker.

Randaberg Helselag bidro under ryddeaksjonen. Foto: Jan Henrik Heggebø

Randaberg Helselag tok initiativ til å invitere med seg skoleelever fra Harestad skole. Foto: Jan Henrik Heggebø

Les også: Liane samlet 20 liter mikroplast på 30 meter

Takknemlig butikksjef

Etter den iherdige ryddeaksjonen leverte Randaberg Helselag og de mange elevene søppelsekkene hos Coop, hvor de ble servert både boller, brus, kaffe og frukt for sin gode innsats.

Elevene og Helselaget fylte en hel tralle med søppel. Foto: Privat

– Vi ønsket å gi dem noe ekstra siden de har vært så flinke. Vi synes det er flott at så mange kunne stille, og vi retter en stor takk til Randaberg Helselag som tok initiativet til å invitere med seg skoleelever, sier Viktor Afseth, butikksjef på Coop i Randaberg sentrum.

Elevene fikk boller og brus fra Coop etter ryddeaksjonen. Foto: Privat

Elevene synes det var kjekt å tilbringe skoletimen utendørs torsdag formiddag. Foto: Jan Henrik Heggebø

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...