Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Elever i Goadalen får starte på Harestad

Bare noen dager for innskrivningen ved skolene skulle skje i vår ble skolesjef Jenny Nilssen klar over at seksåringene i Goadalen hadde fått innskrivingspapirer fra feil skole. Foto: Arkiv

Egentlig skulle alle førsteklassingene i Goadalen og Ryggleet ha startet på Goa skole i høst, men slik blir det ikke.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det skjedde en misforståelse da papirene for innskriving til skolestart ble sendt ut tidlig i år. Alle i området, som skulle flyttes over fra Harestad skolekrets til Goa skolekrets, fikk tilsendt papirer fra Goa. Egentlig skulle de hatt innskrivningspapirer fra Goa skole, forteller skolesjef Jenny Nilssen i Randaberg kommune.

Enkelte foreldre gav beskjed til kommunen om at de hadde fått feilsendte innskrivningspapirer, fordi det jo var opplest og vedtatt at kretsgrensene skulle endres fra og med skoleåret 2018/2019, mens andre foreldre ikke sa fra om feilen.

– Dette nådde meg bare tre dager før selve innskrivningsdagen i vår, og da valgte vi bare å la dette være i år som en overgangsordning. Dermed fikk de, som ville gå på Harestad skole, begynne på Harestad, mens noen valgte å begynne på Goa skole, forteller Nilssen og legger til at politikerne i Randaberg ble orientert om saken før ferien.

Goakrysset er nå ferdig utbedret med underganger både under Goaveien og Kyrkjeveien slik at skoleelevene fra Goadalen og Austre Goa trygt kan krysse veien.

Det skal også etableres en turvei fra Goakrysset til Goadalen slik at skoleelever og turgåere slipper å gå langs Kyrkjeveien.

– Det er ennå ikke laget fortau eller turvei langs Kyrkjeveien, men der er det ikke så mye trafikk at vi anser det som farlig å gå langs veien, sier Jenny Nilssen.

Neste år skal de nye kretsgrensene innføres, og da skal innskrivningspapirene til førsteklassingene i Goadalen sendes ut fra Goa skole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...