Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Dyrt å kjøre uten bombrikke

Statens vegvesen sjekket i dag blant annet om det var elektronisk bombrikke i firmabiler og næringstransport som veide mer enn 3,5 tonn. Foto: Arkiv/Statens vegvesen

Kjøretøy over 3,5 tonn som brukes til næringstransport eller firmabil må ha bombrikke. Ellers vanker det gebyr på 8000 kroner.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Under dagens trafikkontroll på Sokn kontrollstasjon, ble det gitt to bombrikke-gebyr til sjåfører som kjørte tunge kjøretøy uten å ha gyldig bombrikke i bilen.

– I fjor kom det en ny forskrift som sier at næringstransport og firmabiler over 3,5 tonn er pålagt å ha elektronisk bombrikke, forteller overingeniør Pawel Grusza i Statens vegvesen.

Bombrikken må være knyttet til registreringsnummeret på bilen det brukes i. Det betyr at det ikke er mulig å bruke bombrikken fra et annet kjøretøy uten at bombrikken «omregistreres».

– Til å begynne med, da forskriften kom, var det en del som ikke hadde orden på dette, men nå er det stort sett ok. Det er likevel enkelte som kjøper ny bil og glemmer å omregistrere brikken og eller sjåfører, som ikke har kjørt i Norge før, som ikke har godkjent brikke, sier Grusza.

Dersom en sjåfør får gebyr på 8000 for manglende bombrikke og så blir tatt i ny kontroll innen 14 dager uten at bombrikken er på plass, vanker det 16000 kroner i gebyr.

Flere bruksforbud
Vegvesenet kontrollerte i dag 16 kjøretøy, og det ble tatt en forenklet kontroll på 38 kjøretøy på Sokn. Det ble gitt to bruksforbud for mangelfull lastesikring, og to bruksforbud på grunn av sikthindrende gjenstand i frontvindu. Det ble også gitt et bruksforbud på grunn av overlast.

Det ble gitt en skriftlig mangellapp for feil ved bremselys og en for feil ved dekk. En lastebilhenger ble avskiltet grunnet mangler, og en transportør ble skriftlig rapportert fordi kjøretøyet hadde feil kode på vektårsavgift.

Siste med #Statens vegvesenVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...