– Dyrk grønnsakene dine selv

På denne marka på Goa kan hvem som helst leie sin parsell for å lage sin egen grønnsakhage hos Jan Andreas Aurdal. Foto: Sigbjørn Berentsen

Jan Andreas Aurdal på Goa er svært spent på hvor mange som ønsker å leie en parsell hos ham for å dyrke grønnsaker eller andre vekster.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg har hatt noen få forespørsler, men det har blitt lite foreløpig, sier Aurdal til Bygdebladet.

Han har målt opp noen få parseller på jordbruksmarka si på Goa, like ved Viste strandhotell. Disse kan egentlig hvem som helst på leie.

- Hver er på 200 kvadratmeter, som bør være nok til å dyrke det en ønsker selv. Du kan få mange avlinger på den jorda gjennom året også. Jeg er veldig spent på dette, sier han med et smil.

Mer liv på Goa

Aurdal vil begynne med dette for å skape litt liv og røre i området på Goa. Han trekker fram at det faktisk går an å sykle helt til byen på gode sykkelveier. I tillegg er det turområdet med stier og Vistestranden ligger like ved.

- Dette kan bli riktig så kjekt for familier, sier han. Gården hans er cirka 38 dekar dyrket mark, og 5 - 6 dekar som ikke er dyrket. Han driver ikke jorda selv, men leier ut til en bonde som trenger fóret.

- Men han er forberedt på at jeg vil leie ut parseller her, så det vil ikke by på problemer, sier Aurdal.

Ikke kolonihage

Det vil ikke bli aktuelt å kunne få bygge hytte på parsellene som Aurdal eventuelt leier, hvis det blir interesse for dette. Heller kan det nok bli aktuelt for leietakere å sette opp et mindre veksthus eller en liten verktøybod, som det ikke nødvendigvis trenger å søke om tillatelse fra kommunen til.

Aurdal og søsteren Sonja eier jorda sammen, og de gjør dette for å få god, aktiv drift på den. Landbruksjorda i Randaberg er jo blant den beste for produksjon av mat.

- Kanskje vi kan få dette til ved å leie ut parsellhager til dem som har lyst å ha en liten flekk der de kan dyrke noe, sier Aurdal. Men det skal på ingen måte bli noen ny kolonihage.

Parsellhage

Ifølge det som kalles Parsellhåndboken er parsellhage et dyrkingsareal delt inn i mindre parseller som leies ut til interesserte som ønsker å dyrke grønnsaker og vekster.

Gjennomsnittstørrelse på en parsellhage er cirka 20 kvadratmeter, og det er ikke tillatt å bygge permanente installasjoner på dem.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...