Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Duket for festkonsert

Reprise: Theodora Høie sang og spilte piano under Kvitsøylyds første mellematkonsert i september. På lørdag inntar hun igjen scenen, denne gangen på festkonserten i aktivitetshallen. Foto: Privat

På lørdag er det endelig klart for en stor festkonsert for kvitsøybuen etter et halvt år med mellematkonserter i fellessatsingen Kvitsøylyd.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Dette har gått over all forventning fra komiteen sitt synspunkt, forteller Brigt Helgeland.

Sammen med Anders Olsen og Lasse Pallesen er Helgeland initiativtaker og arrangør bak fellessatsingen Kvitsøylyd.
Siden september i fjor har de arrangert seks småkonserter, som de har kalt mellematkonserter, på Hummermuseet på Kvitsøy. Her har de invitert lokale aktører innen sang og musikk til å delta for å presentere lyden av øyas mangfoldige musikkliv i konsertmønstringen Kvitsøylyd.

Hver måned det siste halvåret har både kor, barnekor, solister, korps og grupper underholdt med sang og musikk i et bredt spekter av sjangre. Helgeland forteller at det i gjennomsnitt har vært rundt 100 publikummere på hver mellematkonsert.

– Vi synes dette har vært en kjempesuksess, og det tror vi folket også synes.

Stor festkonsert

På lørdag samles aktørene som har deltatt på Kvitsøylyd til en stor festkonsert. Totalt 14 aktører skal underholde med to innslag hver for å skape en fullspekket festkveld i aktivitetshallen.

Deltakerne som skal på scenen under festkonserten er som følgende: Kvitsøy Menighetskor, Tommy og Theodora Høie, Hyttetu, Nina Gundersen og Jan Erik Stenseth, Eigil og Maja Hansen Hofstetter, Ligthouse Singers, Odd Høie og Lauritz Ydstebø med flere, Thorbjørn Grindheim, Red River, Eugenie Prøis Lunde, SATS, Jubelgjengen og Amatørkorpset.

For å løfte nivået på konserten enda et hakk har arrangørene leid inn Hove West, som skal lage klar scenen og stå for lys- og lydanlegg for å skape et forrykende show.

Helgeland håper og tror festkonserten trekker mange kvitsøybuer til aktivitetshallen. Arrangørene satser på at det blir omtrent 300 publikummere.

Som på mellematkonsertene skal det også være salg av vafler, kaffe og saft på festkonserten. I konsertlokale vil du også finne Ryfylke kunstlag sin jubileumsutstilling «40 år på vandring i Ryfylke». Her skal 19 kunstnere som har hatt utstilling i Ryfylke kunstlag tidligere stille ut hvert sitt bilde, inkludert lokal kunstner Randi Wardenær Engelsvoll fra Kvitsøy.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...