Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Direkte, kranglete, sinna. På en beskjeden måte.

Sånn er du: Nils Brenna og Harald Eia gikk rett på sak med resultatene så snart Hans Morten Hansen hadde satt seg. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

Onsdag forrige uke fikk en fullsatt Varen kulturscene bli kjent med Hans Morten Hansen da han diskuterte resultatene av sin personlighetstest med Nils Brenna og Harald Eia.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Med programmet «Brille» har Harald Eia blandet latter med læring på TV de siste årene, og sammen med makker Nils Brenna gjør han det også med radioprogrammet og podkasten «Sånn er du». Konseptet er enkelt og greit at de gir en kjent person en personlighetstest, og så går gjennom resultatene med dem.

Vanskelig å lese

På Varen var det duket for live-innspilling, og turen var kommet til komikeren Hans Morten Hansen. Foran et muntert og mottakelig publikum, gikk trioen rett på sak.

- Du er vanskelig å lese, sa Eia til Hansen, og fortalte en anekdote om hvordan Hansen hadde lurt ham og et kobbel komikere trill rundt for et par år siden. Med pokeransikt hadde han fått dem til å tro at han oppriktig satt inne med drøye politiske overbevisninger, og røpet ingenting før i en slengbemerkning neste dag.

I likhet med publikum var altså programlederen høyst nysgjerrig på å finne ut hva som rører seg under overflaten hos den populære komikeren.

Slapp, men ambisiøs

I løpet av knappe halvannen time ble en smørbrødliste av personlighetstrekk gjennomgått, ispedd morsomme anekdoter og observasjoner fra Hansen. Resultatene var høyst spredte, og fellesnevneren var at han sjelden lå på midten.

Med lav score på angst, depresjon og stress, fremsto Hansen som stødig. Men med lav score på ambisjon og bunnscore som spenningssøkende, tegnet det seg riktignok et bilde av en nesten i overkant rolig kar, og Eia frydet seg over kontrasten:

- Du er så folkelig og slapp, men får til å gjøre så mye! Hvordan har det seg?

Med enorm suksess som komiker og åpenbart ambisiøse stunt som å sette verdensrekord i standup ved å være på scenen 38 timer i strekk, måtte det være noe mer. Så viste det seg også at Hansen er begavet med skyhøy selvdisiplin.

- Det har jeg fått av far, både gjennom gener og oppdragelse, observerte Hansen og fortalte om en mann med orden på sysakene.

Selvdisiplin går som regel hånd i hånd med planmessighet, men her scoret Hansen lavt, og takket omgivelsene:

- Folk rundt meg er ambisiøse på mine vegne, så det er de som kommer med planene.

Han røpet også at han kan fly av skaftet innimellom, og med videre resultater som viste at han er beskjeden og ordentlig introvert, men likefrem og allikevel medgjørlig, oppsummerte Eia slik:

- Du er altså direkte, kranglete og sinna, men føyelig og beskjeden.

- Interessant å se helheten

Etter showet var Hansen å finne rett utenfor, med en sigarett. I samtale med ivrige publikummere fordøyet han opplevelsen:

- Jeg visste jo hva jeg hadde svart på spørsmålene, men det var interessant å se helheten av det.

Før hvert resultat ble avslørt, ble Hansen bedt om å gjette hvordan han scoret. Han var temmelig treffsikker, men selv om ingen enkelttrekk kom som en overraskelse, påpekte han at man gjerne ikke tenker på alle trekkene samlet.

- Det var jo sprikende resultater. Slik er det ofte med fisker, vi er dratt mellom flere ting. Hittil har jeg har levd i en illusjon om at det balanserer seg ut, ler han, og forsikrer om at dette med stjernetegn ikke bare er noe han nevner på tull.

- Åh jada, jeg mener det. Mange kunstnere er fisker, og vi er som sagt dratt i mange retninger.

Hansen fortalte også at det var lett å si ja da han ble spurt om å være med.

- Jeg er fan av programmet, så jeg hadde allerede hørt på en del episoder før de spurte meg.

Dog skal det sies at han nok hadde sagt ja uansett:

- Ja, jeg har lett for å si ja. Så da hender det at jeg biter over for stort, slik som da jeg skulle sette verdensrekord i standup. Jeg trodde det var snakk om 12 timer og ikke 38, mintes han. Beskjedent, naturligvis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...