Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Diagonal Nord er uheldig for Kvekergården

Dette er det alternative trasévalget, Diagonal Nord, som er til offentlig høring. Goa skole ligger oppe til venstre, og det opprinnelige forslaget litt sør for krysset Kyrkjeveien-Kvernevikveien som beboere er skeptisk til. Foto: Randaberg kommune/skisse

De som steller med kulturminner og –miljø i Rogaland fylkeskommune er skeptisk til den nye Diagonal Nord som er utredet i forbindelse med Transportkorridor Vest på Håland i Randaberg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det foreligger nå altså to alternative traséer for Transportkorridor Vest på Håland i Randaberg. Den nye diagonalveien som skal gå fra Kvernevikveien over landbruksjord mot Randabergveien og Finnestadgeilen.

Den nye Diagonal Nord som Statens vegvesen har fått utredet er ute til offentlig høring. Seksjon for kulturarv i Rogaland fylkeskommune er blant dem som har gitt innspill.

Brudd i kulturlandskapet

– Begge forslag vurderes som uheldige for opplevelsen av den verneverdige Kvekergården i det helhetlige kulturlandskapet, og det er derfor vanskelig å ta stilling til hvilket som er mest gunstig sett fra et kulturminneperspektiv, uttaler fylkeskonservator Jan G. Auestad.

Det blir påpekt at det nye alternativet, Diagonal Nord, er senket i landskapet og at dette «skaper en uheldig kløft like nord for Kvekergården sånn at den avskjæres fra kulturlandskapet den er en del av».

– Videre bryter den foreslåtte veitraseens rette linje gjennom landskapet på en kunstig og uheldig måte, fortsetter fylkeskonservatoren-

Samtidig blir det påpekt at det er positivt at dette nye traséforslaget er at eksisterende allé til Kvekergården, og sammenhengen mellom Kvekergården og kulturmiljø på Håland vil bli opprettholdt.

Fylkeskonservatoren vurderer at det opprinnelige forslaget til veitrasé på Håland er å foretrekke. Dette går på sørsiden av Kvekergården og, i følge Seksjon for kulturarv, følger landskapets naturlige kurver og oppfattes som best tilpasset det eksisterende landskapet.

Skolen liker nytt trasévalg

Goa skole ved rektor Eva Walde Lund og FAU-leder Elisabeth Femsteinevik ønsker imidlertid det nye alternativ (Diagonal Nord) velkommen.

Blant annet FAU ble orientert av Statens vegvesen 4. oktober.

– På tross av at veien vil bli liggende nærmere skolen, ser vi den alternative traséen som mindre invaderende for skolegården da veien legges ned i terrenget. Det er likevel viktig for skolen å understreke at det må være god avstand mellom fotballbane og støyskjerm og mellom fotballbane og skjæring, uttaler Walde Lund og Femsteinevik.

Siste med #Transportkorridor VestVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...