Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Dette er Rennesøys nye festdrakt

Suzanna Freeman-fanuelsen viste fram den nye Rennesøy-drakten ved Utstein Kloster fredag 23. november.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2018 kl 15:35

Suzanna Freeman-fanuelsen har brukt både tid og penger på å lage det som er Rennesøys nye festdrakt. Etter to år med iherdig arbeid kunne hun fredag 23. november vise fram det endelige resultatet, foran en lang rekke skuelystne.

- Det er surrealistisk å endelig få presentere denne drakten. Det gjør meg både stolt og glad, sa en tydelig rørt Suzanna Freeman-fanuelsen.

Ikke tilfeldig fant offentliggjøringen sted ved Utstein Kloster på Klosterøy. Over store deler av festdraktens rygg er nemlig et broderi av nettopp Utstein Kloster. Hilde Nielsen Ryeng (eldste) og Rakel Østebø stilt opp som modeller for anledningen.

Den detaljerte drakten er produsert i Suzannas Lille Systue i Vikevåg. Sølvsmeden på Finnøy, Folke Helle, har spesiallaget søljen og sølvet som ellers hører til. Draktens er sydd i marineblått ullstoff som er vevd hos Mandal Veveri og Møre Bånd og Vev har vevd alle bånd.

Under offentliggjøringen ble både dame- og jentedrakten vist fram. Enn så lenge finnes det ikke en herreversjon av Rennesøy-drakten.

Les mer om den nye Rennesøy-drakten i neste papirutgave av Bygdebladet. Saken publiseres også på nett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...