Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Dette er Idas skolevei på Mosterøy

Ida Hodnefjell bruker den trafikkerte Mosterøyveien for å komme til og fra skolen daglig. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Bygging av gang- og sykkelvei langs Mosterøyveien vil starte i løpet av sommeren.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Lokalbefolkningen på Mosterøy er lei av å vente på en gang- og sykkelvei som aldri kommer. De er lovet dette i flere år, detaljplan er vedtatt og prosjektering er unnagjort.

- Nå er det like før vi lyser ut oppdraget på anbud, sier Anne Margrethe Skretting, prosjektleder i Statens vegvesen, til Bygdebladet.

Fremdeles gjenstår noe på grunnerverv, men Skretting regner med å få til de siste avtalene.

- Hvis alt går etter planen starter byggingen i løpet av sommeren, og arbeidene vil starte fra Mosterøy skole og utover sånn at mest mulig av sykkelstien er ferdig til høstmørket faller på, sier hun og legger til at arbeidet ikke blir ferdig til skolestart.

- Slike prosesser tar tid, men vi lyser ut med forbehold om tiltredelse, sier Skretting. Tiltredelse betyr at arbeidet kan begynne selv om grunninnløsing ikke er avgjort.

Skolevei

Mosterøyveien er skolevei for mange elever på Mosterøy skole. Blant dem er sjuendeklassingen Ida Hodnefjell. Torsdag ettermiddag var hun på vei hjem fra skolen på sparkesykkelen sin.

- Jeg bruker veien hver dag til skolen, sa hun, mens biler passerte forbi henne hele tiden. Hun har hørt lenge at det skal komme sykkelsti på Mosterøy. Faktisk har hennes far fortalt at sykkelsti ble diskutert da han var ung.

- Jeg vet ikke, svarer Ida på spørsmål om hun tror det blir bygget sykkelsti. Hun håper det, og det er hun langt fra alene om.

Lei av å vente

- Nå er vi trøtt og lei av å vente, sier Sveinung Haugvaldstad. Han bor på Haugvaldstad og to av ungene hans er nå gått ut av grunnskolen. Men han har én igjen som går på Mosterøy skole.

- Nå må det skje noe, vi har ventet lenge nok. Ungene mine går snart ut av grunnskolen og det forteller at dette har dratt altfor lenge ut i tid, poengterer han.

Ordfører Dagny Sunnanå Hausken forteller at også hun er jevnlig i dialog med vegvesenet for å få fortgang i arbeidet.

Så hører det med til historien at reguleringsplanen, som kommunestyret vedtok for et par år siden, ikke var god nok. Hvis sykkelstien hadde blitt bygget etter den planen, ville det i enkelte kurver ikke vært mulig for bil og et større kjøretøy å passere hverandre.

Så vegvesenet har hatt en del å rette opp.

Sveinung Haugvaldstad mener forøvrig at Rennesøy kommune burde gitt barn fri skoleskyss i påvente av sykkelstien.

Det ble nemlig gjort for barn som bor på Askje Vest i byggeperioden for sykkelsti mellom Kiwi og Dysjalandsvågen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...