Det var omtrent som å trykke på en knapp

Krevende tid: På leketøysbutikken Ringo holder de humøret oppe til tross for den utfordringen veistenging har gitt dem. Foto: Andreas Ramsay Thorsen

I forbindelse med utbyggingen som foregår i Randaberg sentrum, har det blitt knappere om parkeringsplassene, og nå som en strekning av Jon Torbergssons vei også er stengt, merkes det i handelslivet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det var omtrent som å trykke på en knapp nå når veien ble stengt, forteller Hilde Waage i leketøysforretningen Ringo, som ligger i det strekket av Jon Torbergssons vei som nå er stengt for biler.

Har vært bekymret

På kontoret deres ser man parkeringsplassen som nå midlertidig er reservert for naboene deres i leilighetene over butikken, og Waage så en stund med bekymring på parkeringssituasjonen, men det var omdirigering av trafikken som virkelig gjorde utslaget man merker på bunnlinjen.

- Det er ingen som gidder å styre på for mye for å få handlet en barnebursdagsgave til 50 kroner, så når det blir vanskeligere å komme til oss får det stor effekt, konstaterer hun.

Gir ikke opp

Til tross for utfordrende tider, gir ikke butikken opp. På fredag og lørdag gjorde de sitt første tiltak for å få kundestrømmen opp.

- Vi har hatt salg på alt i hele butikken, og så får vi se om vi kommer på noe annet, sier Waage.

Hun håper at veistengingen ikke skal vare lenge, men frykter at den gjør det:

- Jeg synes jeg hørte noe om at det skal vare til 2020. Det blir jo ikke bra.

- Gått fint så langt

Hos Ringos to nabobutikker, Karolines Klær og Nille, har de foreløpig merket mindre til de nye omstendighetene.

- Jeg kan ikke si at jeg har merket en nedgang av kunder, forteller Inger Hinna i Karolines Klær, og håper at det fortsetter slik.

Heller ikke butikksjef Hege Oanæs-Fredly i Nille har merket noe foreløpig:

- Jeg må jo se på tallene etter hvert, men så langt så virker det ikke som det er noen forskjell.

Felles for representantene fra de tre butikkene er at de alle skjenker en tanke til Bunnpris, som nå er helt uten parkeringsplass for en tid.

- Det må jo være aller verst for han nå, tenker jeg, sier Oanæs-Fredly.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...