Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Det skal ryddes i Giljaskogen

Giljsaskogen skal nå bli tryggere for turgåere ved at gamle sitkagraner sages ned og fjernes. Foto: Arkiv

Gamle sitkagraner skal bort i løpet av våren. Giljaskogen i Randaberg skal bli tryggere.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 13:47

I løpet av våren 2018 skal Randaberg kommune fjerne sitkagran i Giljaskogen på Grødem.

– Grunnen til fellingen er at grantrærne står i et område med lite jordmasser rundt røttene. De utgjør dermed en fare ved at de kan velte ved vind, forteller Idar Kolnes Goa i teknisk drift i Randaberg kommune.

På kartet er de feltene der det skal felles trær markert med blått. Den planlagte nye turveien er tegnet inn med stiplet linje. Foto: Randaberg kommune

Kommunen skal også fjerne røtter og planere ut områder slik at det kan sås i gress av type naturfrø for enklere å vedlikeholde områdene. Det skal også ses på mulighetene for å plante lauvtrær i noe av området dersom jordsmonnet er egnet.

Ny turvei
Det er også planlagt en ny turvei fra Fjellsyreveien og ned til dagens tursti, og det skal lages en anleggsvei i skogen ned fra Fjellsyreveien for å sørge for minst mulig transport og maskiner på turstien.

– Vi minner om at alle har et ansvar når de går tur blant trær, for trær kan falle dersom det er sterk vind, sier Kolnes Goa og oppfordrer folk til å respektere skilting og avsperringer mens arbeidene i Giljaskogen foregår.

Sterk vind har flere ganger ført til at store grantrær i Giljaskogen har veltet. Foto: Arkiv/Mary Høvring

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...