Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Det er vilje til å lage nytt kommunevåpen

Elin Schanche (Høyre) vil at nye Stavanger viderefører dagens Stavanger sitt kommunevåpen fordi det er enklest da andre kommuner enkelt kan slutte seg til på et senere tidspunkt. Foto: Sigbjørn Berentsen.

– Stavanger sitt kommunevåpen er veldig fint, og mitt håp er at vi senere også skal få med oss både Randaberg, Sola og etter hvert Sandnes i en storkommune. Skal vi lage nytt kommunevåpen enda en gang? spurte Elin Schanche (Høyre).

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2018 kl 14:00

Schanche stilte sitt spørsmål i forbindelse med kommunevåpen-debatten i møte i arbeidsutvalget til Fellesnemda torsdag 13. september. Møtet ble avholdt i kommunehuset i Vikevåg.

I ettermiddag, mandag 17. september, er det møte i Fellesnemda. Da møter de 33 medlemmene, 19 fra Stavanger og sju hver fra Rennesøy og Finnøy i Rennesøy kulturhus.

MDG-forslag henger med

Torfinn Ingeborgrud i Miljøpartiet De Grønne gjentok sitt forslag, det samme som han gjorde i prosjektgruppa Symboler, identitet og kultur, tidligere i måneden. Forslaget er:

«Fellesnemda ønsker at Stavanger sitt kommunevåpen brukes videre i den nye kommunen Stavanger etter 01.01.2020, men at det startes en prosess med tanke på å fornye kommunevåpenet med justerte farger og enklere strek, særlig i nedre del av murkronen.
Endringene skal lanseres når den nye kommunen trer i kraft 01.01.2020.
Ordførerkjede: Kommunevåpnene fra Rennesøy og Finnøy føyes til i kjedet.
Rennesøy og Finnøy sine kommunevåpen brukes videre i kommunedelsutvalgene».

Pakkeløsning

Rennesøyordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp), som leder nevnte prosjektgruppe, mente det var flott at også flere av Stavangers politikere tar til orde for å utforme et helt nytt kommunevåpen. Hun mente at Fellesnemda må gi prosjektgruppa en tydelig bestilling om dette.

Nestleder i Fellesnemda, Jostein Eiane (Krf), mente det er viktig å lande ting i sammenheng, slik han uttrykte det.

– Her slår vi sammen tre kommuner som ikke alle er bygget ut på bymessig vis. Vi må jobbe ut noe som alle tre dagens kommuner kan leve med og forankre det i en pakke, der vi bestemmer om det skal være bystyre- eller kommunestyrevåpen, bystyre- eller kommunestyre eller kommunedels- eller bydelsutvalg, sa Eiane.

Rennesøyordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) er begeistret for Rennesøy sitt kommunevåpen og bærer ordførerkjedet stolt. På næringsmøtet Treffpunkt Rennesøy ble hun oppfordret av Ressursgruppen Rennesøys leder Cato Østerhus om ikke å bruke ressurser på et helt nytt kommunevåpen, men bare fortsette med Stavanger sitt. Foto: Sigbjørn Berentsen.

Finnøyordfører Henrik Halleland (Krf) var enig i det Eiane som om benevnelser bystyre- eller kommunestyre og sånn, og han minnet om at nye Stavanger i mindre grad blir by fra 2020. Halleland fikk støtte fra Tor Ingeborgrud (MDG), som ellers mente sitt forslag om å bearbeide Stavanger sitt kommunevåpen er den beste idéen.

Dagny Sunnanå Hausken synes derimot ikke at Ingeborgruds løsning om å bearbeide litt på Stavangers kommunevåpen er en god løsning.
Tor Bernhard Harestad (Frp) har ikke sans i det hele tatt for at det skal brukes store ressurser på å lage nytt kommunevåpen for den nye kommunen. Mens Odd Bleie (Sp) mente at «noe helt nytt vil skape mer felles identitet, men han hadde ikke sans for å utsette saken, som også er aktuelt.

– Jeg håper ikke at dette drar alt for lenge ut i tid, sa Bleie.

Vil samle flere under Stavanger

Og så var det altså Elin Schanche (Høyre) som syntes at Stavanger sitt kommunevåpen bør adopteres av nye Stavanger.

– Hva skal vi gjøre når vi senere vil få med oss både Randaberg, Sola og Sandnes, skal vi lage enda et nytt kommunevåpen? spurte hun.

Siste med #KommunevåpenVis flere

Delte meninger om «bystyre» eller «kommunestyre»

Bjarne vil ha «kommunestyre»

Nye Stavanger.

Nå blir det snart avgjort om nye Stavanger skal ha bystyre eller kommunestyre

By- eller kommunestyre?

Delte meninger i Fellesnemda.

Utsatte saken om kommunevåpen fordi debatten går ute

Frode Myrhol: – Interessant utsettelse

Kommunevåpen vs. bompenger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...