– Det er kanongøy å rutsje på akebrett!

Full fart: Matheo Vågane suser ned den lille bakken inne i Nyvoll barnehage. alle Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

Starten på denne uka har vært helt spesiell for barna i Nyvoll barnehage - de har nemlig kunnet boltre seg i snø.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2017 kl 16:09

- Se nå! Se nååå! roper fire år gamle Tage Bjerke Øglænd ivrig fra toppen av haugen inne i Nyvoll barnehage. Han plasserer tungen ut av munnen, sånn for å konsentrere seg skikkelig, skikkelig mye, stuper fremover med full kraft og lander på det røde rumpebrettet før han fyker nedover den lille bakken. Bak han står de andre barna igjen og flirer høyt når de hører latteren inne i lua hans, som er halvveis nede i ansiktet.

- Haha, så du det eller? sier han stolt min vei. Jeg nikker.

Kjørereglene er litt sånn hipp som happ, det kommer små kropper i store, fargerike kjeledressen fykende fra både ene og andre siden. Alle like smørblide. De kan nemlig ikke huske sist de hadde snø i barnehagen.

- Hei, jeg heter Nero Eriksson og er fire og et halvt år. Hvor gammel er du? kommer han spørrende etter en full-fart-tur i bakken - som for øvrig begynner å vise slitasje i form av noen gresstuster som spretter opp innimellom de hvite massene her og der.

- Jeg heter Kathrine, svarer jeg sittende på huk. Hvor gammel tror du jeg er?

- Hm... 54? anslår han, med lua på snei. Og hode litt på skakke, også. Undrende.

- Ikke langt i fra, ler jeg tilbake. Liker du snø?

- MHM! Han nikker med hele kroppen.

- Jeg også! jubler Matheo Vågane.

- Hva er det som er gøy med det, da?

- Jeg liker å lage snøballer eller sitte sånn, sier Nero og demonstrerer med beina på rumpebrettet. Den genuine barnelatteren til Nero og Matheo sprer glede bare barnelatter kan gjøre.

- Ja, og så rutsje, da! enes de om.

- Jeg liker aller best å renne på akebrett! spretter Tage inn, rød i kinnene etter å ha sprintet gjennom to rutsjeturer til.

- Jeg er fire år gammel, og liker å renne både framlengs, men også baklengs med akebrettet. Jeg har ikke sett deg før, sier han og studerer meg.

- Bare så du vet det, så har jeg stjerner på rommet mitt! sier han og kaster seg rundt like fort som han kom og sprinter opp bakken. Midtveis snur han seg og roper idet tre år gamle Emrik Stokland Haugland suser leende forbi med barnehageansatt Turid Torgersen på samme brettet:

- Se nå, nå skal jeg renne baklengs!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...