Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

De sa sin mening om Randabergs fremtid i Varen i kveld

Bør forsamlingshuset eller Mega-bygget rives? Bør det lages en lekeplass i sentrum? Her kunne folk si sin hjertens mening.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2018 kl 10:17

Alle innspill var like velkomne da Randaberg kommune i kveld arrangerte workshop om kommunens fremtid.

I storsalen i Varen hadde Randaberg kommune stelt i stand workshop, verksted, med en rekke stasjoner der alle innbyggere var velkomne til å komme for å si sin mening og bryne seg på kommunens fremtidige utfordringer.

På en av stasjonene lå et stort flyfoto over Randaberg sentrum ut over gulvet, og her kunne folk komme med innspill på røde, gule og grønne lapper til hva de mener er dårlig, hva som kan for bedres og hva som er bra i dagens sentrum.

Et annet sted kunne folk velge blant en rekke bilder av ulike boliger, bomiljø og boligtyper og feste de tre bildene de likte best opp på en tavle under områdene Goa, Grødem eller Sentrum. Deretter ble de bedt om å forklare hvorfor de hadde valgt bildene og hva ved bildene som appellerte til dem.

Utfordringen vekst og vern av landbruksjord var en annen utfordring folk kunne få bryne seg på. Med én prosent vekst vil Randaberg om 70 år ha dobbelt så mange innbyggere som i dag. Hvordan skal veksten skje? I form av eneboliger, rekkehus eller høyhus? Og skal veksten skje på landbruksjord eller ved fortetting av eksisterende boligområder?

Ansatte fra kommunen sørget for både kaffe, vann og innkjøpt pizza til alle de fremmøtte. Her kunne folk få si sin mening om kultur, helse og omsorg, miljø, samferdsel, skole, sentrumsutvikling eller hva de ellers måtte ønske. En egen postkasse var også satt opp, der folk anonymt eller med fullt navn kunne legge oppi håndskrevne lapper med sine innspill.

Etter to engasjerte timer kunne publikum rusle hjem, og de mest engasjerte politikerne kunne fortsette med sine møter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...