Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– David Vik var smed i Vikevåg fra 1900

Jan Harestad fra Randaberg synes «Smidalen» er et godt valg for nytt gatenavn på Mølleveien i Vikevåg. Foto: Privat

Forslaget om «Smidalen» på nytt navn for Mølleveien i Vikevåg får støtte fra randabergmannen Jan Harestad, som har litt mer utfyllende historie rundt smeden David Vik.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 12:39

Sigurd Barvik og flere naboer i Mølleveien i Vikevåg mener at «Smidalen» må være det rette når Mølleveien må bytte navn når Rennesøy, Finnøy og Stavanger går sammen til én ny, felles kommune.

Jan Harestad i Randaberg mener har mer detaljert informasjon om smeden Dave Vik, som Sigurd Barvik hevdet var smed i Vikevåg siden 1850-tallet og derfor må bli opphav for navnevalget «Smidalen».

Les også: Holder på «Smidalen».

– Min oldefar David Vik ble født på åsen i Time i 1849, og dermed var han ikke smed i Vikevåg cirka 1900. Fram til midten av 1970-tallet var huset hans i Vikevåg kalt for «Dave-huset». En del av smedutstyret flyttet min morfar til Ryggstraen på Grødem, der han fortsatte som smed til midt på 1950-tallet, forteller Jan Harestad, som selv har tråkket på blåseren for å varme jerfbolter i smia.

Harestad forteller at David Vik fikk tre barn og mange barnebarn, og har mange etterkommere i Randaberg, Skudenes og Richmond, Virginia USA.

– Smidalen er helt topp navn på Mølleveien fordi det forteller noe om slekta mi, sier Jan Harestad fornøyd til Bygdebladet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...